POČETAK EPIDEMIJE EBOLE U EVROPI? Zaraženu medicinsku sestru u Španiji pustili kući, pet dana bila u kontaktu s ljudima!

Prema navodima pojedinih španskih portala, medicinska sestra je, nakon što se zarazila bila u kontaktu sa ljudima. Potvrda toga su i navodi bolničkih zvaničnika koji su rekli da je pod prismotrom grupa ljudi, njih oko 30, koja je dolazila u kontakt sa njom

  • 4

Medicinska sestra iz Španije, koja je brinula o dvoje ljudi zaraženih ebolom, prva je osoba koja je van tla Afrike zaražena opasnim virusom. Neimenovana žena radila je u bolnici Karlos III u Madridu i zbog nje je aktiviran protokol za hitne slučajeve.

Prema navodima pojedinih španskih portala, medicinska sestra je, nakon što se zarazila bila u kontaktu sa ljudima. Potvrda toga su i navodi bolničkih zvaničnika koji su rekli da je pod prismotrom grupa ljudi, njih oko 30, koja je dolazila u kontakt sa njom.

Ministarka zdravlja Ana Mato je, na konferenciji za novinare, rekla da je aktiviran protokol za hitne slučajeve i da vlasti pokušavaju da utvrde izvor zaraze.

Bolničarka je bila deo medicinskog tima koji se brinuo o 69-godišnjem španskom svešteniku koji je preminuo prošlog meseca nakon što je u Madrid prebačen iz Sijera Leonea. Prvi simptomi kod bolničarke pojavili su se 30. septembra. Ona se javila u bolnicu i stavljena je u izolaciju.

Mato je dodala da je ona u nedelju primljena u bolnicu, naveo je AP.

Od ebole je dosad umrlo 3.439 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leskovac

    7. oktobar 2014 | 12:04

    Ako uopste nesto i postoji onda se to namerno radi da bi neko zaradio dobro nista vise a obican narod ispasta

  • Wapa

    7. oktobar 2014 | 13:06

    Pticiji grip, svinjski grip, ebola ... pa iskreno me bas briga vise bice isto kao i sa ranijim epidemijama, pricace se dok neko ne strpa pare u dzep. A posle cekamo sledecu epidemiju.

  • Apokalipsa

    7. oktobar 2014 | 11:40

    E ovo je namjerno pusteno u Evropu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA