TUGA: Porodici s devetoro dece izvršitelji prete plenidbom! (FOTO)

Siromašna porodica Golubović nije platila dug za struju u roku od osam dana, koji ističe danas. Roditelji nezaposleni, a nameštaj koji će popisati izvršitelji, obezbedili donatori

  • 11

Današnji dan može biti prava katastrofa za najbrojniju porodicu u paraćinskoj opštini, Goluboviće, koji imaju devetoro dece, a nezaposleni roditelji sa njima žive u stanu koji im je u ruiniranoj zgradi u Popovcu obezbedio Centar za socijalni rad. Sa zebnjom očekuju da im na vrata zakucaju izvršitelji i da im popišu stvari.

Plenidba im preti zbog toga što nisu platili dug za struju od 212.365 dinara po ugovoru o reprogramu koji su potpisali prošle godine.

Roditelji, Goran (44) i Vesna (41) su nezaposleni i jedva prehranjuju brojni podmadak, pa o plaćanju tolikog duga u roku od osam dana, koliko su im ostavili izvršitelji, mogu su samo da sanjaju.

- Problem je nastao prošle godine jer su računi bili enormno visoki, čak i tokom leta. Išao sam u Elektrodistribuciju, žalio se više puta. Oni su dolazili da pregledaju brojilo, rekli su da je možda bilo nelegalnog priključenja, ali da to ne mogu nikako da dokažu. Mi živimo u prizemlju zgrade u kojoj su i druge porodice koje nemaju kud. Zgrada je prošle godine zapaljena i ostala je bez krova upravo zato što je bilo nelegalnih priključenja na zajedničku struju u hodniku. Brojilo je promenjeno ali su visoki računi ostali - kaže "glava porodice" Goran.

Dug se tako nagomilao, pa su sklopili ugovor o reprogramu sa mesečnom obavezom od nešto preko 4.000 dinara, ali i to je za njih bila ogromna svota koju nisu mogli da plaćaju. Jer, kad se saberu dečji dodaci i socijalna pomoć koju primaju, to je oko 30.000 dinara mesečno. Nedovoljno za normalan život devetoro đaka, četvoro srednjoškolaca i petoro osnovaca, a kamoli za izmirivanje obaveza.

Goran i Vesna imaju Tijanu (18), Marijanu (17), pa Miloša, Nikolu, Kristijana, Aleksandra, Nemanju, Luku i Mateju. Najstarije su dve ćerke, dobri đaci, dok je od petorice sinova najmlađi Mateja koji ima osam godina. Svi su negovani i čisti, vole sport, nemaju kompjuter ali se ne žale jer njihov otac radi raznorazne fizičke poslove da bi im obezbedio osnovno.

Zahvaljujući pomoći donatora Golubovići imaju neophodno pokućstvo, ali velike su šanse da danas ostanu bez toga.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    8. oktobar 2014 | 14:05

    Ma oni "uništiše" EPS i Srbiju u celini, a ne 600 direktora istog tog EPS-a i "kontraverzni biznismeni" koji duguju milione i to evra!. "Bravo"za srpsko "pravosuđe".

  • joE

    8. oktobar 2014 | 13:50

    Ne razumem te ljude koji imaju toliko dece a nemaju nikakav izvor prihoda

  • Opet dobro

    9. oktobar 2014 | 07:48

    da je sreća da svi imamo devetoro dece i svi budemo dužni za struju de bi nam bio kraj, podrška ovim ljudima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA