NE OSTANE NI KAMEN: Ovim oružjem Rusi gađaju Ukrajince! (VIDEO)

Radi se o "Gradu", višecevnom lanseru raketa maksimalnog dometa 20 kilometara, sa 40 lansirnih cevi montiranih u vidu kutijastog lansera postavljenog na šasiju terenskog kamiona. Razvijen je u bivšem SSSR-u tokom 60-ih godina 20. veka.

  • 17

Na društvenoj mreži "Jutjub" pojavio se snimak iz Ukrajine snimljen negde u okolini Donjecka, a na kome se vide deo naoružanja koje proruske trupe koriste u borbama oko ovog grada. U pitanju je zastrašujući višecevni bacač raketa "Grad" koji ostavlja bez teksta zbog svoje moći.

Kako kažu stručnjaci, radi se o višecevnom lanseru raketa maksimalnog dometa 20 kilometara, sa 40 lansirnih cevi montiranih u vidu kutijastog lansera postavljenog na šasiju terenskog kamiona. Razvijen je u bivšem SSSR-u tokom 60-ih godina 20. veka. Lanser predstavlja kontinuitet razvoja legendarnog višelansirnog samohodnog sistema BM-13 “Kaćuša” razvijenog na početku Drugog svetskog rata.

Ovo granatiranje koje je snimljeno, izvršeno je u noći između 2. i 3. oktobra!

Pogledajte ovaj neverovatan video, granatiranje počinje na 00:40 snimka. O onome šta se desi sa mestima na koje padnu bombe lansirane iz ovog čudovišta, ne smemo ni da zamislimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    8. oktobar 2014 | 18:34

    Zar nista bolje nemaju...??!

  • alo

    8. oktobar 2014 | 14:11

    Mogli ste da prevedete ili bar prepricate narodu. Ovo je bilo na dan kada su zapaljeni Prorusi u Odesi. Covek lepo kaze, oprosti Boze i na kraju, Odesu necemo oprostiti

  • Jork

    8. oktobar 2014 | 13:44

    Nema šale sa Rujama kada rokaju oni stvarno rokaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA