TELENOR POTVRDIO: U toku je velika SMS prevara, ne odgovarajte na sumnjive poruke!

Prema tvrdnjama stručnjaka, reč je o hakerskoj prevari koja ima za cilj skidanje novca s računa žrtve ili krađu ličnih podataka. Oni koji su naseli i pozvali nepoznati broj ostali su bez određene sume novca na računu

  • 11

Operater Telenor je potvrdio da su mnogi građani Srbije prethodnih dana bili žrtve velike međunarodne SMS prevare. Korisnicima su stizale ćirilične SMS poruke s inostranih brojeva, pre svega iz Estonije i Obale Slonovače, u kojima je pisalo “Zovi me hitno” ili “Poslednje upozorenje”.

Telenor je svojim korisnicima poslao SMS u kom ih upozorava da ne odgovaraju na sumnjive poruke poslate sa inostranih brojeva.

- Molimo vas da ne odgovarate na SMS poruke koje dolaze sa nepoznatih međunarodnih brojeva i ne pozivate ih jer je najverovatnije reč o prevari - navodi u poruci.

Prema tvrdnjama stručnjaka, reč je o hakerskoj prevari koja ima za cilj skidanje novca s računa žrtve ili krađu ličnih podataka. Oni koji su naseli i pozvali nepoznati broj ostali su bez određene sume novca na računu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    8. oktobar 2014 | 17:57

    Svaka cast Telenoru i Telegrafu

  • Cobi ns

    8. oktobar 2014 | 18:33

    To u intervalima već duže traje,dobro je da "Telenor" šalje poruke korisnicima a i "Telegraf" je odmah obavestio građane!!

  • Boban

    8. oktobar 2014 | 19:33

    Te poruke se generišu automatski i šalju redom na sve brojeve. Na tri broja u našoj firmi stigla je SMS poruka iz Rumunije sa tekstom "zovi me hitno" u razmaku od nekoliko minuta. Takve poruke samo treba obrisati i zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA