Lekar i medicinska sestra uhapšeni zbog primanja mita

- Medicinska sestra je osumnjičena da je primila 13.000 evra da bi zaposlila ćerku jedne Nišlijke. Od tog iznosa za sebe je zadržala osam, a ostatak je predala osumnjičenom M.S. – kaže izvor iz istage

  • 14

M.M. (45), glavna medicinska sestra na niškoj ORL Klinici uhapšena je zbog primanja mitaKako je saopštila niška policija, ona se sumnjiči da je od jedne osobe uzela 13.000 evra da bi navodno jednoj Nišlijki obezbedila posao u niškoj bolnici. Od tog iznosa pet hiljada je dala M.S. lekaru na niškoj ORL koji je ranije danas uhapšen jer je od jednog pacijenta uzeo 300 evra kako bi ga operisao.

- Ona je osumnjičena da je primila 13.000 evra da bi zaposlila ćerku jedne Nišlijke. Od tog iznosa za sebe je zadržala osam, a ostatak je predala osumnjičenom M.S. – kažu u istrazi.

Policija je saopštila da su uhapšeni i . V.J. (50) i S.M. (49), koji se sumnjiče da su joj platili kako bi im pomogla da neosnovano dobiju invalidsku penziju.

Prema navodima policije, V.J. je tokom avgustai septembra ove godine dva puta dala novac osumnjičenoj medicinskoj sestri u ukupnom iznosu od tri hiljade evra da bi joj pomogla da ode u invalidsku penziju. Za istu uslugu S.M. je u aprilu i maju ove godine M.M. platio ukupno pet hiljada evra.

Svim osumnjičenim za primanje i davanje mita određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan kg

    8. oktobar 2014 | 21:28

    Tako je bre ja sam zdravstveni radnik i molim Vas ljudi prijavljujte sve redom ko god Vam trazi i cokoladu ne dozvolite da se igraju sa Vasim novcem i zdravljem,zaboravljaju da su odabrali humani a ne profitabilni posao???!!!!Sela su nam prazna ko me se nesvidja neka okachi mantil i pravac selo ili biznis pa neka se bogati !!!!Bruka

  • Nikola Milic

    8. oktobar 2014 | 21:52

    Takve iza resetaka i TRAJNO ODUZETI LICENCU. Koliko doktora ceka na birou. Samo napred, puna podrska policiji.

  • WWW

    9. oktobar 2014 | 00:31

    PA NIS SKUPLJI OD BEOGRADA, OVDE TRAZE OKO 5.000€ ZA POSAO MED. SESTRE.BAR SMO U NECEMU JEFTINIJI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA