EBOLA U SRBIJI: Pod preventivnim nadzorom 708 osoba!

Pojava prvog slučaja obolevanja od Ebole na teritoriji Evrope nalaže intenziviranje do sada preduzetih mera unutar zdravstvenog sistema Srbije, a u skladu sa preporukama SZO. U tom cilju, Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme

  • 1

Prateći kretanje epidemiološke situacije Ebola virusnog oboljenja (EVO) u svetu i odgovarajućih preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO), do sada su u koordinaciji Ministarstva zdravlja preduzete sve neophodne mere prevencije i sprečavanja unošenja virusa Ebole u Srbiju.

U okviru tih mera, pod zdravstveni nadzor je stavljeno 708 osoba, od kojih su 92 doputovale sa područja ugroženih Ebolom.

Pojava prvog slučaja obolevanja od Ebole na teritoriji Evrope nalaže intenziviranje do sada preduzetih mera unutar zdravstvenog sistema Srbije, a u skladu sa preporukama SZO. U tom cilju, Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale Lo

    9. oktobar 2014 | 18:03

    Nista zabraniti ulazak stranih turista iz zarazanih zemalja. Nase ljude koje dolaze testirati na virus i mirna bačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA