JEDEMO OTROVNO MESO? Uvoze nam mesni otpad koji je zabranjen u EU!

Prema informacijama kojima raspolaže Uprava Carina u periodu od januara do spetembra uvezeno je čak 20.000 tona mesa čiji je uvoz do 2002. godine bio zabranjen

  • 40

Za samo osam meseci u Srbiju je uvezeno 20.000 tona najgore kategorije mesa koja je u velikom broju zemalja EU zabranjena čak i za ishranu životinja, a kamoli ljudi!

Sa druge strane, u Srbiji se tim mesom pune pljeskavice, viršle i kobasice, koje konzumiraju deca, a i trudnice. Uvoz ovog mesa se povećava iz godine u godinu, saznaje "Alo".

Prema informacijama kojima raspolaže Uprava Carina 2012. godine u Srbiju je uvezeno 14.000 tona, 2013. godine 17.000 tona, a ove godine samo u periodu od januara do septembra čak 20.000 tona! Ovo je stravična cifra, koja pokazuje da je stanje u Srbiji što se tiče kvaliteta hrane sve alarmantnije.

- Vrat, kosti, trtica i koža su delovi tela u kojima se najviše zadržavaju antibiotici i hormoni koji se daju pilićima tokom ishrane, a neretko se tu nalaze i bakterije poput salmonele i ešerihije. Do 2002. godine uvoz ovog mesa bio je zabranjen, i to se mora uvesti ponovo jer ono nikako nije predviđeno za ljudsku ishranu - kaže bivši načelnik veterinarske inspekcije Miroslav Stojšić.

Kako kaže,  ovo meso ne samo da nije kvalitetno, nego je potencijalno i opasno. 

- Nekada je u klanicama prilikom klanja bilo nekoliko inspektora, a danas je na snazi sistem samokontrola, što je paradoks jer klaničari sami sebe kontrolišu. Zbog ovog i sličnih rešenja Srbija je dotakla dno po kvalitetu hrane, i to se odražava na zdravlje nacije - upozorava Stojšić.

Ovo "meso" se u Srbiji najčešće uvozi iz Španije, Nemačke i Mađarske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    13. oktobar 2014 | 07:58

    Pa gospodo ako vec to znate nadjite ko je uzeo pare i hapsite,sto filozofirate?!

  • Enco

    13. oktobar 2014 | 07:48

    Ko to uvozi? Gdje su te firme koje to uvoze? Dajte njihova imena!

  • DELIJA

    13. oktobar 2014 | 01:05

    Koliko li smo do sada poneli ovih tona pokvarenog mesa, koje je sigurno uvezeno 20 puta po 20 000 tona, e moj Srpski narode napaćeni, još ti i to pokvareno meso skupo napalacuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA