BAJRAM REDŽEPI: Maloletnici pisali po Dečanima!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi smatra da će manastir Dečane mnogo bolje čuvati kosovska policija nego pripadnici KFOR-a

  • 12

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao da je grafite po zidovima Dečana, prema dosad raspoloživim informacijama, ispisalo troje maloletnika.

Redžepi je za emisiju "Popodne u RTK 2" kazao da je to vandalski čin i da će policija razgovarati i sa roditeljima tih maloletnika kako bi bilo jasno da se takve, kako je naveo, gluposti ne ponove.

Jutros su se na kapiji manastira Visoki Dečeni pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH "Albanska nacionalna armija" nakon što su juče na pomoćnim objektima u manastirskom imanju ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi (Chaliphate is coming), Oslobodilačka vojska Kosova (UÇK), Albanska nacionalna armija (AKSH).

Iguman manastira Sava Janjić rekao je sinoć Tanjugu da su monasi zabrinuti i šokirani zbog pretećih grafita na objektima u manastirskom imanju i da očekuju još intenzivnije mere bezbednosti od strane Kfora i kosovske policije.

Redžepi smatra da će manastir Dečane mnogo bolje čuvati kosovska policija nego pripadnici KFOR-a. On je rekao da iguman Sava Janjić treba da razmisli i da traži da se KFOR povuče a da kosovska policija preuzme zaštitu manastira.

Redžepi je takodje naveo da je "sramotno" da na istom mestu stoji ispisano ISIS koja je teroristicka organizacija i OVK koja se, kako kaže, borila za oslobođenje Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pivopija

    13. oktobar 2014 | 18:47

    Stara prica :sta zna malji deca ?

  • kosovka

    13. oktobar 2014 | 20:47

    da, da, razgovarace se sa roditeljima maloletnika...onim roditeljima koji su od malena vaspitavali svoju decu ( a skole, okruzenje podrzavali)ucili da su srbi skinje (svinje ) i da su im sve oteli ...

  • Александар Џунић

    14. oktobar 2014 | 02:54

    90-их, на православној цркви у Сплиту, неко је написао графит "Свети сава је педер". Нико од градских отаца ни да мрдне прстом да се та бљувотина уклони, нити да пронађу извршиоце. А онда је неко дописао ", јер је је8о светог Дују". Након пар дана , графит је био прекречен.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA