SAVA JANJIĆ: Monasi nisu pisali grafite po manastiru Visoki Dečani!

- Kao iguman manastira Visoki Dečani osećam obavezu da odmah demantujem ovu skandaloznu i neodgovornu izjavu ministra Redžepija pre svega zato što nije zasnovana na činjenicama – rekao je otac Sava Janjić iguman Visokih Dečana za Telegraf.

  • 8

Povodom izajve ministra unutrašnjih poslova u ostavci u Vladi Kosova, Bajrama Redžepija, da postoji sumnja da su preteće poruke koje su se u nedelju i ponedeljak pojavil na objektima manastira Visoki Dečani ispisali sami monasi manastira i ometanja KFOR-a da se istraga obavi unutar manastira oglasio se arhimandrit Sava Janjić iguman Visokih Dečana.

- Kao iguman manastira Visoki Dečani osećam obavezu da odmah demantujem ovu skandaloznu i neodgovornu izjavu ministra Redžepija pre svega zato što nije zasnovana na činjenicama - rekao je otac Sava u telefonskom razgovoru za Telegraf.

Arhimandrit Sava je ocenio da “medijski nastupi Ministra unutrašnjih poslova ne vode izgradnji poverenja između SPC i Kosovskih institucija” i zaključio da minister Redžepi ili “nije obavešten o radu svoje policije na slučaju manastira Dečani, pa javnosti daje netačne informacije, ili je u pitanju politička kampanja kojom se namerno želi baciti krivica na dečanske monahe i KFOR”.

 

- Još od prvog dana kada su preteće poruke (grafiti) primećeni na nekoliko mesta u okviru manastirskog imanja angažovana je lokalna opštinska i regionalna KP. Istraga je počela već istog dana i to u okviru samog manastirskog kompleksa uz punu podršku KFOR-a. Zbog kompleksnosti bezbednosne situacije na ovom prostoru naša Crkva ostaje i dalje pri čvrstom stavu da je zaštita KFOR-a jedan od glavnih preduslova za normalan život i funkcionisanje ovog manastira – napisao je arhimandrit Sava u demantiju, objavljenom na sajtu Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske eparhije.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vz

    16. oktobar 2014 | 23:45

    hajte i srbi i albanci oladite glave dosta je ratova i krvi

  • Vojin

    17. oktobar 2014 | 03:02

    Odvajkada je poznato da su Srbi sami sebe okupirali, da su sami sebe proterali i tako....

  • Kosovari_de

    16. oktobar 2014 | 23:32

    Hajde sad ne kukaj, ostavi policiju da radi svoj posao, ako se utvrdi ta izjava onda pakuj kofere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA