Evo koliko može Rusija da izdrži pod sankcijama!

Novčane rezerve Rusije u ovom trenutku iznose 619 milijardi dolara što znači da najmanje četiri godine mogu da izdrže uz sankcije koje im je uveo zapad

  • 29

Rusija može najmanje četiri godine da izdrži sankcije koje joj je uveo zapad zbog situacije sa Ukrajinom, procenjuje nemačka obaveštajna služba BND.

Novčane rezerve Rusije, prema procenama te službe, u ovom trenutku iznose 619 milijardi dolara, što je 162 odsto od visine državnih rashoda za tekuću godinu, prenosi radio Dojče vele.

Kao rezultat toga, Rusija bi mogla samo od tih sredstava da živi 20 meseci. U BND takođe veruju da, zahvaljujući velikim novčanim rezervama, kao i relativno niskom javnom dugu od 13 odsto, Rusija može tokom četiri godine da izdrži posledice finansijske krize, navodi Dojče vele.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    20. oktobar 2014 | 19:49

    Može neograničeno(po Lavrovu i Putinu)! Ovaj dvojac je davao izjave da im sankcije čak pomažu i jačaju ih. Dakle- sa aspekta Rusa i ruskog vodstva ovo je potpuno nevažan detalj(navodno).No- očito je da cijena okupacije Krima postaje sve veća.

  • Mile

    20. oktobar 2014 | 18:53

    Rece nemacka, s planom da medijski oslabi Rusiju, sto znaci da rusija moze da "izdrzi" ovako jos naj manje 400 godina, ali ne znam koliko EU moze bez rusije...

  • Ccc

    20. oktobar 2014 | 19:07

    Nije rusija seme da ga moze svaka vrana jest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA