Održan drugi Paraolimpijski školski dan u OŠ "Ruđer Bošković" (FOTO)

Pored sportskih aktivnosti, organizovana je i aukcijska prodaja rukotvorina đaka, koja je imala za cilj da sakupljenim sredstvima pomogne Dnevnom boravku za decu i omladinu sa posebnim potrebama u Obrenovcu

  • 1

U osnovnoj školi "Ruđer Bošković" održana je manifestacija "Humanost na delu u dečijem odelu", u organizaciji sa Paraolimpijskim komitetom Srbije. Cilj manifestacije je upoznavanje dece sa paraolimpijskim sportom i paraolimpijskim vrednostima.

U okviru manifestacije odigrani su revijalni mečevi stonotenisera paraolimpijaca osvajača medalja na upravo održanom Svetskom prvenstvu, kao i revijalni basket mečevi košarkaša u kolicima. Osim sportskog, organizovan je i kulturno edukativni program za decu.

Na terenima su organizovane sportske aktivnosti, a centralno mesto pripalo je aukcijskoj prodaji rukotvorina đaka, koja je imala za cilj da sakupljenim sredstvima pomogne Dnevnom boravku za decu i omladinu sa posebnim potrebama u Obrenovcu.

Sakupljeno je 100.000 dinara i tim sredstvima biće nabavljen didaktički materijal i bela tehnika za pomenutu ustanovu.

Manifestaciju su, osim članova Paraolimpijskog komiteta, svojim prisustvom uveličali i predstavnici republičke Vlade, državni sekretar Predrag Peruničić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda Andreja Mladenović kao i proslavljeni sportisti, košarkašica Nataša Kovačević, odbojkašica Vesna Čitaković, Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, rukometaš Branko Kokir, fudbaleri Dragan Ćirić, Aleksandar Luković, Zoran Jovičić, novinarka Svetlana Danilović i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA