Pronađena 81 sirijska izbeglica u kamionu kod Niša (FOTO)

Niška policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom pronašla 81 državljana Sirije, u kamionu na magistralnom putu Niš-Leskovac. Uhapšene su dve osobe zbog sumnje da su pomogle u krijumčarenju ilegalnih migranata

  • 9

Niška policija otkrila je danas oko 10 časova u napuštenom kamionu „turbo zeta“ strane registracije na magistralnom putu Niš – Leskovac, u visini sela Belotinac, 81 državljana Sirije koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije.

Vozač kamiona uspeo je da umakne pre dolaska policije, ali su zato dve osobe za koje se sumnja da su mu saučesnici, uhapšene na području Niša.

- Svi strani državljani su punoletni muškarci koji su pokušali da se preko Srbije domognu evropskih zemalja. U toku je njihovo privodjenje sudiji za prekršaje, verovatno će jedan broj njih zatražiti azil u Srbiji dok će ostali biti prekršajno kažnjeni.

U toku je potraga za vozačem kamiona, dok su dve osobe, za koje pretpostavljamo da su imali ulogu "izvidnika", odnosno da su bili "prethodnica" kamionu sa ilegalnim migrantima, privedeni na saslušanje u Policijsku upravu. Protiv njih će biti podneta krivična prijava za nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi – kažu naši sagovornici iz istrage.

Niška policija je saopštila da je akcija sprovedena u saradnji sa Bezbednosno inforamtivnom agencijom i ostalim službama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako saznajemo, ovo je rekordan broj migranata zatečenih u jednom vozilu. Pre desetak dana policija je u jednom kombiju zatekla 55 stranih državljana koji su takođe ilegalno ušli u Srbiju.

(D. R.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    26. oktobar 2014 | 16:09

    Pustite bre ljude da idu u EU nezadržavajte ih, oni nas samo koštaju para.

  • Nenad

    26. oktobar 2014 | 17:28

    Ako je tako lako krijumcariti ljude sta da kazemo za drogu. A sta da pricamo tek o kretanju dzihadista.

  • mila

    26. oktobar 2014 | 18:46

    Da cujete pricu samo jednog od njih srce bi vam prepuklo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA