OVO JE RUSKI TENK TERMINATOR: Pogledajte šta može da uradi! (VIDEO)

Ideja da se izgradi nova teško naoružana tenkovska podrška nastala je na osnovu iskustva ruske vojske tokom Prvog čečenskog rata na Severnom Kavkazu, i velikih gubitaka pretrpljenih od strane čečenskih separatista

  • 27

Ruska odbrana "Uralvagonzavoda" predstavila je tenk BMPT-72, novo borbeno vozilo poznatije pod imenom "Terminator 2". Ovo je modernizovana verzija tenka T-72, veoma poznatog vojnog vozila u svetu, koja se razlikuje po poboljšanom sistemu za upravljanje vatrom i boljoj zaštiti oružane stanice.

- Ključna prednost BMPT-72 jeste to što on daje državama, koje imaju tenkove T-72, mogućnost da uz minimalne troškove podignu opremljenost svoje vojske na savremeniji nivo i poboljšaju kapacitet, mobilnost, zaštitu i naoružanje bez kupovine novih skupih mašina - kaže se u saopštenju Uralvagonzavoda.

Zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin izjavio je da je ideja da se izgradi nova teško naoružana tenkovska podrška nastala na osnovu iskustva ruske vojske tokom Prvog čečenskog rata na Severnom Kavkazu, a pogotovo iz bitke u Groznom 1995. godine kada su ruske trupe izgubile veliki broj borbenih vozila zbog gerilskih taktika ratovanja čečenskih separatista.

Inače, Rogozin koji rukovodi uskom odbranom Rusije i svemirske industrije, dodao je da će buduće verzije biti zasnovane na platformi novog borbenog tenka Armate od koga se puno očekuje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:en.ria.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA