AKO VAM JE HLEB SKUP, SECITE GA TANJE: Ovo je izjavila žena jednog političara, šta mislite kojeg?

Stručnjak za promociju zdravog života pri Ministarstvu zdravlja Hrvatske Sanja Muscić Milanović rekla je da je crni hleb najskuplji kada su u pitanju namirnice koje spadaju u zdravu ishranu, ali da ga ipak svi mogu priuštiti

  • 15

Crni hleb koji prepouručujemo je skuplji od belog, pa iz tog razloga ga možete seći na tanje kriške, poručila je Sanja Muscić Milanović, stručnjak za promociju zdravih stilova života pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske, inače supruga premijera Zorana Milanovića u emisiji "Izaberi zdravlje" na hrvatskom radiju.

Ona je upozorila da su prekomerna telesna težina i kardiovaskularne bolesti čest problem u ovoj državi i napomenula je da se broj umrlih od raznih bolesti i zbog debljine razlikuju u kontinentalnom i primorskom delu zemlje.

- Pravilna ishrana je siromašna ishrana i kada god čujem da je skupo hraniti se na ovaj način, ne mogu da se složim sa tim. Ja pod pravilnom ishranom ne podrazumevam odlazak u najskuplje prodavnice i kupovinu skupih proizvoda, nego kupovinu onog što je dostupno i najjeftino - rekla je ona i dodala:

- Sardina je jedna od najjeftinijih namirnica, a crni hleb najskuplji, ali je zdraviji od belog i ipak ga svi mogu priuštiti. Jednostavno, treba ga seći na tanje kriške, to je i jeftinije i zdravije, a ukusniji je kada odstoji jedan dan.

Milanovićeva je na kraju razgovora istakla da je potrebno da se razbije mit o tome da je zdrava ishrana skuplja jer je ona jefitnija iz razlogaa što je potrebno da se manje jede.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha da...

    28. oktobar 2014 | 17:59

    Nek jedu kolaca...

  • Elemental

    28. oktobar 2014 | 22:13

    Mnoge se stvari izvlače iz konteksta pa i ova Sanjina.Iskreno ponosan sam na svoga premijera i njegovu suprugu. DOK GA SVI PLJUJU JA GA VIŠE OBOŽAVAM JER NIJE PI*KICA NIJE KORUMPIRAN,GOVORI 4 JEZIKA i vuče teški teret nakon vlasti zločinačke organizacije.Moj premijer ne broji krvna zrnca i nevažno mu je dali je neko srbin ili hrvat ili bilo koje nacionalnosti. Hrvatski šupački mediji ga ne vole pa tako i njegovu ženu iz razloga što je socijaldemokrata i što u vladi ima više stručni srba,nego korumpirani i nacionalno opijenih hrvata..Dakle malo je profašistima Milanović,već udaraju prenisko i prozivaju njegovu familiju.Tužno .

  • Jasmina

    28. oktobar 2014 | 20:34

    Ja kupujem tost, vec je isecen. Kome da se zalim da seku tanje? :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA