EVROPA ĆE SE TRESTI ZBOG TAČIJA: Prištinski novinar otkrio da su vlasti zataškavale u Euleksu!

- U intervjuu koji mi je dala tužiteljka Marija Bamieh radi se o veoma ozbiljnim i izuzetno osetljivim podacima. Ona mi je rekla da su visoki zvaničnici vlade Kosova, uključujući i premijera Hašima Tačija umesani i da su uticali na neke osteljive stvari oko nekih jakih slučajeva u tužilaštvu - rekao je Vehbi Kajtazi novinar dnevnika "Koha ditore"

  • 28

Autor teksta o korupciji unutar Euleksa i novinar dnevnika "Koha ditore" Vehbi Kajtazi rekao je večeras da mu dokumentaciju koju je obezbedio za ovu priču nije dala sada suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamieh, ali da je od nje saznao da su neki od visokih kosovskih zvaničnika umešani u osetljive stvari u pravosuđu.

On je u emisiji "Rubikon" na TV Kohavizon govoreći o svojim saznanjima koje ima o sumnjama za korupciju visokih zvanicnika u misiji Euleksa i suspenziji tužiteljke rekao da je Mariju Bami prvi put video u ponedeljak, dok je ona suspendovana u petak.

- Želim, takođe, da kažem da se u intervjuu koji mi je dala tužiteljka Marija Bamieh radi o veoma ozbiljnim i izuzetno osetljivim podacima. Ona mi je rekla da su visoki zvaničnici vlade Kosova, uključujući i premijera Hašima Tačija, umešani i da su uticali na neke osteljive stvari oko nekih jakih slučajeva u tužilaštvu - rekao je on.

- Radi se o umešanosti i uticaju visokih zvaničnika u pravosuđe. Takođe ću reći da od dokumenata koje sam obezbedio od prisluškivanja evidentno se vidi da postoje kontakti sa posrednicima visokih zvaničnika Euleksa, a koji su bili predmet istrage u nekim slučajevima - kazao Kajtazi.

Prištinski dnevnik "Koha ditore", nastavljajući priču o korupciji u Euleksu, danas je preneo da je šef Misije na Kosovu Gabrijel Meuči suspendovao tužiteljku Mariju Bamieh zbog tvrdnji koje je iznela u izjavi tom listu, a u kojima je otkrila korupciju u Misiji EU na Kosovu.

Analiticar Spend Kursani je rekao da njega ne interesuje motiv zvog cega sada u javnosti priča suspendovana tuziteljka Marija Bamieh, nego, kako je rekao, da li je to što ona govori istina ili nije. On je rekao da je Euleks veoma komplikovana organizacija i da je za dobrobit EU da zbog kredibilnosti ove misije sama razresi ovu situaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alan Ford

    29. oktobar 2014 | 00:48

    Klupko se odmotava. Nicija nije gorela do zore.

  • Љиљана

    29. oktobar 2014 | 00:46

    Кад тад, истина ће изаћи на видело.'Заклела се земља рају, да се тајне све сазнају'. Сад ћемо видети и те Еулексовце, и њихово поштење, јер кад су дошли, требали су бити 'ни по бабу ни по стричевима', а они?

  • fair-play

    29. oktobar 2014 | 06:43

    Molim se bogu da ovi lopovi bez obzira jel je Albanac Srbin ili iz Eulex da završe u zatvor i da se skidaju opačenom narodu sa grbače DOSTA poz Albanac sa Kosova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA