POP PEDOFIL: Obesio se posle priznanja da je seksualno zlostavljao tinejdžerku

Sveštenik (48) je priznao da je "davno" počinio grešna dela nad 13-godišnjom devojčicom i zatražio dva dana da pripremi pismo kojim će zamoliti za oprost Boga, Crkvu i žrtvu

  • 4

Italijanski sveštenik, koji je pre nekoliko dana priznao da je počinio "teška dela" nad jednom tinejdžerkom, obesio se u svojoj crkvi pre nego što je biskup došao da ga zvanično obavesti o pokretanju crkvenosudskog postupka protiv njega, saopštila je Tršćanska biskupija.

Sveštenik (48) je u subotu tokom razgovora sa biskupom, priznao da je "davno" počinio grešna dela nad 13-godišnjom devojčicom i zatražio dva dana da pripremi pismo kojim će zamoliti za oprost Boga, Crkvu i žrtvu, prenosi danas francuski list "Figaro".

Međutim, kada je biskup juče došao u crkvu na sastanak sa sveštenikom koga je tom prilikom trebalo da obavesti da je proteran iz parohije i da će protiv njega biti pokrenut crkvenosudski postupak, pronašao je sveštenika obešenog u sakristiji crkve.

U saopštenju objavljenom na svom sajtu, Tršćanska biskupija izražava žaljenje što stvar nije mogla da bude rešena crkvenosudskim putem.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto:ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HRVAT

    29. oktobar 2014 | 14:41

    Ne cudim se nimalo...kuda ovaj svijet ide nista me ne iznenadjuje..na mome selu pijetao i dan danas skace na kokosi.....a po gradovima svako skace na svakoga,vise ne vjerujem ni fratru,ni politicarima,ni crkvama.......

  • Montenegrino

    29. oktobar 2014 | 15:08

    Manijak.

  • игор

    29. oktobar 2014 | 18:15

    mizerija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA