U ovoj Beogradskoj ulici žive prostitutke! (FOTO) (VIDEO)

Na jugu ovog belgijskog grada nalaze se mnoge javne kuće i bordeli, kao i poznati izlozi u kojima se nalaze prostitutke koje na taj način prolazicma i turistima nude svoje usluge. Gent je očuvao svoje bordele još od 1830. godine, od kada postoje podaci o ovim kućama prostitucije

  • 9

U Gentu, trećem po veličini gradu u Belgiji ponatom po veličanstvenoj i dobro očuvanoj srednjovekovnoj arhitekturi, nalazi se Beogradska ulica. Iako nije poznato zašto ova ulica nosi ime naše prestonice, neke druge zanimljivosti vezane za nju su znatno atraktivnije.

Naime, ono što ovu ulicu čini veoma popularnom kod turista i lokalnog stanovništva jesu javne kuće i bordeli.

Na Staklenoj stazi, ulici koja je poznata po prostitutkama koje iznajmljuju izloge možete videti žene koje se na ovaj način "nude" potencijalnim mušterijama. Osim po najstarijem zanatu, ova ulica je poznati istorijski prolaz i zaštićena znamenitost sa staklenim krovom. Pored ove, još nekoliko ulica u južnom Gentu poznato je po bordelima i "kraljicama noći", među kojima je i Beogradska ulica.

Inače, ulična prostitucija u Gentu nije dozvoljena, iako je prodavanje tela legalno, zbog čega su mnogi meštani protiv stanovnica "Ulice crvenih fenjera". Nezadovoljstvo građana je toliko eskaliralo da je od žena koje za svoj život zarađuju pružanjem seksualnih usluga, traženo da se više oblače, to jest da budu manje razgolićene.

Ovakve odluke vlasti pokrenule su reakcije udruženja za zaštitu prava žena i grupa prostitutki kojima ovo predstavlja jedini izvor prihoda. Novi zakon koji je stupio prošle godine na snagu, ima za cilj da spreči incidente i nasilje.

Gent je inače poznat po bordelima još od 1830. godine, kada je u gradu bilo čak 13 javnih kuća koje su se decenijama održale i zbog kojih su se mnoge prostitutke preselile baš ovde.

Mnoge turiste ne iznenađuju kraljice noću u izlozima koje neretko rade i tokom dana. Ipak sigurno je da će svakog stanovnika Srbije iznenaditi ime glavnog grada u nazivu jedne od najpopularnijih bordel ulica.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: oldestprof.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA