OVAKO RUSI LANSIRAJU NUKLEARKU: Snimak iz ruske podmornice koja može da uništi ceo grad (VIDEO)

Projektil "bulava" ispaljen je s nuklearne podmornice "Jurij Dolgoruki" iz Barencovog mora, a bojeve glave uspešno su pogodile unapred određene mete na Kamčatki

  • 4

Ruska mornarica uspešno je izvela probno testiranje novog interkontinentalnog balističkog projektila, posle dugotrajnog i teškog rada na njegovom razvoju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Projektil "bulava" ispaljen je s nuklearne podmornice "Jurij Dolgoruki" iz Barencovog mora, navodi se u saopštenju i dodaje da su bojeve glave uspešno pogodile unapred određene mete na Kamčatki, na krajnjem istoku Rusije.

Probno lansiranje bilo je ključno za procenu mogućnosti projektila, koji Kremlj smatra značajnim delom ruskog nuklearnog arsenala, preneo je AP.

Mnoga probna lansiranja projektila "bulava", tokom poslednjih deset godina, bila su neuspešna, što je dovelo u pitanje sposobnost Rusije da izvede ovaj ambiciozni projekat.

Nekoliko poslednjih lansiranja bilo je uspešno, a ruska mornarica sada ima tri nuklearne podmornice s kojih se mogu ispaljivati projektili "bulava".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALEXEY

    31. oktobar 2014 | 13:42

    Dosta vise americkog sci-fi , ovo je vojska i sila. Majka Rusija !

  • Аконкагва

    31. oktobar 2014 | 15:32

    Сигурно имају нешто савршеније што неће да се прикаже јавности.

  • Posiden

    1. novembar 2014 | 14:07

    Ne vredi USA izmislili NEUTRAL ATOM uz pomoc vanzemaljaca u 51.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA