UHVAĆEN: Nemac švercovao kornjače kroz Srbiju!

Nemački državljanin je obe kornjače spakovao u kutiju koju je smestio u prikolicu vozila, pa je carinicima kada su otkrili životinje, pokazao isteklu dozvolu

  • 2

Na graničnom prelazu Preševo zaustavljen je pokušaj nemačkog državljanina da iz Nemačke preko Srbije u Tursku prokrijumčari dve kornjače iz reda zaštićene vrste "Geochelone sulcata", saopštila je danas Uprava carina.

Nemac je pokušao da ove retke životinje ilegalno prenese, krijući ih u prikolici automobila, a taj pokušaj je osujećen zajedničkom akcijom carinika i policije, navodi se u saopštenju.

Nemački državljanin je obe kornjače spakovao u kutiju koju je smestio u prikolicu vozila, pa je carinicima kada su otkrili životinje, priložio dozvolu CITES koja je neophodni dokument za promet zaštićenim vrstama.

Kako je dozvola bila sa isteklim rokom, obe kornjače su mu oduzete a potom predate u dalju nadležnost Inspektoratu za zaštitu životne sredine. U međuvremenu, one će se nalaziti u Zoološkom vrtu na Paliću. Protiv nemačkog državljanina biće pokrenuta krivična prijava, navodi se u saopštenju.

Vrsta "Geoćelone sulcata“ je afrička vrsta koja može da živi i preko 100 godina, a pojedini primerci dostižu težinu i do 80 kilograma. Ova vrsta spada u red ugroženih vrsta u prirodnom ambijentu jer je tražena i vrlo zastupljena u ileganom prometu zaštićenih životinja.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto:ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. novembar 2014 | 17:48

    Gde je bio Ahil, za to vreme?...

  • srbin

    2. novembar 2014 | 17:04

    svaka čast,krenulo je,nema šta,svaka čast vučiću,krenuo obračun sa tajkunima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA