ZAPALIĆEMO VAS: Uzgajivači marihuane kreću u rat protiv džihadista! (VIDEO)

Militanti Islamske države plasiraju ideologiju u Iraku i Siriji, po kojoj marihuana nije u skladu sa islamskom verom, pri čemu su više puta objavili da će zapaliti ilegalne plantaže

  • 1

Rat u Siriji je imao razorne posledice po privredu ove, ali i okolnih zemalja, kao i Libana. Uzgajivači marihuane iz Beka, doline na samoj granici, primetili su neverovatan rast svog profita u poslednje dve godine. Vojska nije reagovala dovoljno dobro da bi držala ovaj pojas pod nadzorom i sprečila moguće sukobe, pa su vlasnici plantaža odlučili da uzmu stvari u svoje ruke.

Islamski borci su često prelazili granice i prodirali u Liban, čime je bezbednost polja marihuane i njihovih vlasnika bila ugrožena. Oni su često uzimali oružje u svoje ruke kako bi se odbranili i od sopstvene vojske, preteći da će to učiniti svakom ko se približi njihovim usevima sa namerom da ih uništi.

Militanti Islamske države plasiraju ideologiju u Iraku i Siriji, po kojoj marihuana nije u skladu sa islamom, pri čemu su više puta objavili da će zapaliti ilegalne plantaže, kao i druge supstance i proizvode koje su protivne islamskom zakonu, među kojima su cigarete i alkohol.

Međutim, mnogi džihadisti na severu Afrike, u Avganistanu i Libanu, shvatili su da ovi principi mogu biti samo kontraproduktivni, tako da su ipak ušli u nezakonitu trgovinu drogom bez obzira na svoja učenja i ideologiju. Njima je to od izuzetnog značaja u borbi, tako da su rešili da budu pragmatični nasuprot svojim uverenjima.

- Zapaliću tenk ako se susretnem sa njim. Ukoliko su islamisti unutra, goreće svakako. Ako vidim bilo koje vozilo sa džihadistima, zapaliću ga - rekao je jedan od vlasnika farm kanabisa.

Inače, Liban je vrlo popularan kod poznavaoca droge i onih koji je konzumiraju, a naročito po marihuani "plavuši" i crvenim vrstama hašiša.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: news.vice.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosla je istina nestalo je lazi

    6. novembar 2014 | 14:01

    I nisu u pravu sto unistavaju narkotike ,ovaj kanabis onda makova polja po afganistanu koja specijalno cuvaju americka vojska ,pogodite zasto....upravu su oni koji mrze "islamiste"pa makar dilali drogu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA