Evo šta je Nikola Simić govorio o Dušku Dugoušku! (VIDEO)

Niko nije niti može izgovoriti legendarnu Duškovu “Šefe, koji ti je vrag”?, kao on. Kada bi ga novinari pitali o ovome, skromno je odmahivao rukom i napominjao da se pri pomenu ove replike uvek seti kako je prva postava, koja je radila sinhronizovanje crtaća “zdušno, sa poletom u jednoj kabini uživala u svom poslu”

  • 6

Prošlo je više od tri decenije od kako je u studio za sinhronizaciju tadašnje RTB ušla prva glumačka postava, koja je trebalo da se prihvati novog zadatka –sinhronizacije crtanih filmova. Sa prevedenim tekstom u rukama, džej-vi-sislušalicama na ušima, a ispred velikog ekrana na kojem je emitovan originalni crtać obreli su se majstori glume: Mića Tatić, Ljubiša Bačić, Nikola Simić, Miroslav Bijelić-Bjanki, Vera Čukić, Nada Blam i Đuza Stojiljković.

Iz “gluve sobe” tako su se prvi put čule replike: “Šefe, koji ti je vrag?“, “Grešiš, ovaj, grešiš silno sinko”, “Ludo burazeru, ludoooo”, čuvena odjavna “Mornar sam Popaj ja”… Prvi je na repertoaru bio Mornar Popaj, a za njim su odmah srpski progovorili i Duško Dugouško, Patak Dača, Miki i Šilja, pa onda iŠtrumpfovi, Nindža kornjače, Transformersi…

Preminuli glumac Nikola Simić pozajmljivao je glas Dušku Dugoušku.

Niko nije niti može izgovoriti legendarnu Duškovu “Šefe, koji ti je vrag”?, kao on. Kada bi ga novinari pitali o ovome, skromno je odmahivao rukom i napominjao da se pri pomenu ove replike uvek seti kako je prva postava, koja je radila sinhronizovanje crtaća “zdušno, sa poletom u jednoj kabini uživala u svom poslu”.

- Interesantno je da je pre mene Duška sinhronizovao Mića Tatić. Kada je došao red na mene, nije mi bilo svejedno. No, čim sam “skinuo” Duškov originalni unjkav glas, sve je teklo kao podmazano! Kasnije sam negde pročitao da je prvi sinhronizator Duška Dugouška bio iz Bronksa i da mu je zato glas bio tako nazalan – objašnjavao je Simić dodajući da mu se novi crtaći baš i ne sviđaju.

- Ovi današnji crtani filmovi su koješta! Dernjava i dreka bez duše. Sve se svodi na princip: “Što jeftinije to bolje” – ocenjivao je on.

Inače, zahvaljujući preminulom glumcu, glas su svojevremeno dobili između ostalog i Šilja, Miki Maus i Gargamel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • adagio_59

    10. novembar 2014 | 00:49

    Otisao je jos jedan biser iz stare,drage niske. Obozavala sam ga gledati. Saucesce porodici. Pocivao u miru

  • ss

    10. novembar 2014 | 05:45

    Ma covek genije. Neka mu je vecna slava!!!

  • Riska

    10. novembar 2014 | 06:31

    Legenda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA