Uhapšen Goran Perčević u stanu prijatelja kod koga se krio!

Bivši funkcioner SPS-a za kojim je raspisana poternica, uhapšen je na Banjici

  • 24

Goran Perčević, vlasnik Interkomerca i bivši visoki funkcioner SPS-a, uhapšen je večeras u stanu svog prijatelja!

Kako se saznaje, Goran Perčević za kojim je i raspisana poternica, uhapšen je kod prijatelja M. Č. u stanu na Banjici. M. Č. je, takođe, priveden.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da je za Perčevićem izdat malog za hapšenje jer se sumnjiči za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom.

Nalog je za lišavanje slobode Perčevića dat je, kako je objasnio ministar, zbog različitih malverzacija u privredi kada je iskorisćavanjem svog položaja i ovlašćenja, kao i prekoračenja granica ovlašćanja, neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezebđivanje kredita firmama.

Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

Inače, Perčevićeva firma Interkomerc jedna je od najvećih dužnika Univerzal banke sa milijardu dinara, pored Beohemije sa 1,56 milijardi dinara Farmakoma, takođe, sa milijardu dinara, Luke Beograd, firma Veterinarski zavod Zemun, Zekstra i Optika u vlasništvu Dragana Đurića.

Perčević je bio osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije, a kasnije i potpredsednik SPS-a. Novembra 2000. godine istupio je iz članstva te stranke.

(Tanjug / E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    15. novembar 2014 | 23:03

    A sta je sa clanovima izvrsnog i upravnog odbora te banke? Pa oni su znali za kredite koji su dati ovom percevicu..znali su i kome daju i zasto. I da nece biti vraceni. Samo je sad politicki momenat da percevic bude uhapsen a ostali kad dodju na red. Ako se zalomi pogodan trenutak da se zvono okaci o vrat ovci koja se zove - narod.

  • Deks

    15. novembar 2014 | 22:41

    U pare bice mesec dana u privoru.plafon.

  • Srbin

    16. novembar 2014 | 00:46

    I opet isto, ukradu po nekoliko miliona, neke puste a neki odleze najvise do 2 godine.Dajte meni 2 miliona € ja cu da lezim 5 godina.Ej Srbijo nabijem te na k....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA