Struja neće poskupeti do leta 2015!

TE Nikola Tesla ima 1,47 miliona tona uglja, tako da neće biti nikakvih problema ni sa snabdevanjem tim energentom, jer je to dovoljno za 100 do 150 dana jake zime

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete rudarskom basenu Kolubara izjavio je da poskupljenja struje tokom zime neće biti, a sigurno i do proleća ili leta naredne godine.

Vučić je tom prilikom rekao da građani mogu biti spokojni jer će i struje i gasa biti, i da su, posle njegovog razgovora sa Vladimirom Putinom, već sutradan bile puštene potrebne količine gasa koje nam trebaju i koje možemo da platimo.

Dodao je i da TE Nikola Tesla ima 1,47 miliona tona uglja, tako da neće biti nikakvih problema ni sa snabdevanjem tim energentom tokom zime, jer je, po njegovim rečima, to dovoljno za 100 do 150 dana jake zime. Takođe, Srbija ima i zalihu uglja, koju za sada nema potrebe da dira.

Proizvodnja na kopu Tamnava, koje je poplavljeno u maju, počeće već u decembru, a premijer je prisustvovao i pokretanju novog rotornog bagera domaće proizvodnje, koga je napravila firma Kolubara metal, i koji je težak čak 1700 tona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    16. novembar 2014 | 03:12

    Covek pokazuje makar neke rezultate za razliku od predhodnika, Napred Vucicu!

  • Realan

    16. novembar 2014 | 07:40

    Znaci poskupece za 2 meseca, cim kazu da nece do leta, kao i sva obecanja... I kakva je to logika nek mi objasni neko, da nesto mora da poskupi, kada ce nesto da pojeftini, zasto skuplje, da li dobijamo kvalitetniju uslugu, ili se to nesto pravi od kvalitetnijeg materijala, plate padaju a sve konstantno poskupljuje, dokle bre vise, izadje na tv i kaze "nije poskupelo 6 meseci", pa zasto bi i moralo da poskupi, a da, polako da uplatite letovanja...

  • Miki

    16. novembar 2014 | 09:41

    Struja javno nece poskupeti do leta 2015 a na skrivecki poskupljuje svaki mesec!!. Evo pogledajte samo polje na racunu gde pise (Ostvarena prosecna cena elektriucne energije (Din/Kwh)) i sve ce vam biti jasno... Racun od Avgusta 6,37 Din/Kwh Racun od Oktobra 9,98 Din/Kwh Toliko o istini da struja nece poskupiti.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA