ISPOVEST UPLAKANOG VOZAČA BMW-A SMRTI: Ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja!

- Svi smo popili po koju čašicu alkohola, ali nismo bili mortus pijani. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim - rekao je kroz suze Dušan Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu

  • 45
Policajci pored izvučenog automobila iz Dunava

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

Devetnaestogodišnjem Dušanu Jovanoviću, koji je automobilom u subotu ujutru uleteo u Dunav, određen pritvor do 30 dana. Slomljen je prihvatio krivicu, priznao da nema dozvolu i da je auto uzeo krišom.

 

- Svi smo popili po koju čašicu alkohola, ali nismo bili mortus pijani. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim - rekao je kroz suze Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Njemu je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana, zbog mogućeg uticaja na svedoke, da ne bi ponovio delo, kao i zbog uznemiravanja javnosti.

 

- Priznajem da sam kriv i spreman sam da snosim sve posledice tragedije koju sam izazvao. Isto tako neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole - rekao je on na saslušanju.

 

 

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih pravosuđu, Jovanović je do detalja opisao šta se dogodilo pre kobnog sletanja automobilom u Dunav. Devetnaestogodišnji Jovanović je sa društvom seo u BMW i krenuo put Ade Huje ka restoranu "Carska ohota".

 

- Bili smo u jednom klubu na Dorćolu. Tačno je da smo svi popili po koju čašicu alkohola, ali ne i da smo bili mortus pijani. Drogu nismo koristili. Konkretno, sećam se da sam popio tri do četiri rakije - ispričao je Jovanović tužiocu, i dodao da je vozio Višnjičkom ulicom i skrenuo ka Dunavskom keju, kao i da mu je put kojim je vozio bio potpuno nepoznat.

 

- Odjednom sam se našao u Dunavu i nisam stigao ni da kočim. Tada je nastao haos - ispričao je Jovanović tužiocu.

 

 

Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković, uspeo je da izađe iz automobila tako što je rukom razbio staklo. Tom prilikom je polomio ruku. I Jovanović je uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) koja se nalazila na suvozačevom mestu. Nažalost, Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18), kao i Miloš Janković (20) koji se nalazio u gepeku, udavili su se u reci.

 

Policija je na mestu nesreće uzela izjave od preživelih aktera nesreće, a urađen im je i alko-test koji je pokazao da su svi bili u alkoholisanom stanju. Vozilo „BMW 325 kupe“, kojim je upravljao Dušan Jovanović je na veštačenju, a očekuju se i obdukcioni rezultati poginulih, kao i toksikološke analize troje preživelih iz saobraćajke.

 

Pogledajte dramatičan snimak spasavanja nastradalih u BMW-u smrti.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    23. novembar 2014 | 23:41

    Celog života imaće tu noć,to jutro ,taj dan i posledice ,a to su izgubljeni životi njegovih prijatelja...nikom nije lako posebno roditeljima nastradale dece ALI NI NJEMU .

  • Johnny

    24. novembar 2014 | 00:10

    Da ne bi ponovio delo? Pa jeste li vi ljudi normalni? Dečko od 20 godina koji je pijan uzeo krišom auto i ubio troje svojih prijatelja. Čak ni nabahatijem klincu na bi opet palo tako nešto napamet. A da treba da odgovara, treba.

  • Boki

    24. novembar 2014 | 00:31

    Zao mi je, znam da mu je mnogo tesko, ali za primer mora biti kaznjen, mada ja bih kaznio i roditelja koji mu je kupio auto iako nema vozacku dozvolu, posto ga sigurno nije sam zradio sa 19 godina. I to BMW, da se sin bahati po gradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA