PONOVO RADI BIOSKOP: Održane prve projekcije u "Zvezdi" (FOTO)

Mladi koji su okupirali čuveni bioskop, za poslednjih nekoliko dana očistili su sve prostorije ovog objekta koji je zvrio prazan gotovo jednu deceniju. Oni su se potrudili da sve bude spremno kako bi mogli da ugoste prvu bioskopsku publiku

  • 7

Nakon par dana otkako je beogradska omladina ušla u prostorije bioskopa "Zvezda", kultno mesto ponovo je počelo sa radom. Svakog dana održavaju se po tri projekcije što predstavlja ponovno pokretanje čuvenog bioskopa nakon dugog niza godina. Beograđane očekuje prikazivanje brojnih filmova u narednim danima.

Mladi koji su okupirali čuveni bioskop, za poslednjih nekoliko dana očistili su sve prostorije ovog objekta koji je zvrio prazan gotovo jednu deceniju. Oni su se potrudili da sve bude spremno kako bi mogli da ugoste prvu bioskopsku publiku.

Danas su na repertoaru "Zvezde" bili filmovi:

16.00 "Nemirni" (Kokan Rakonjac)

18.00 "Dani" (Aleksandar Saša Petrović)

20.00 "Dragan Wende - West Berlin" (Dragan von Petrović)

Mladi koji već nekoliko dana drže u opsadi bioskop "Zvezda" nisu imali problema ni sa jednim državnim organom. Kontakt su imali samo sa policijiom koja ih je u subotu legitimisala i napravila zapisnik, a sve je prošlo bez ikakvih problema.

Glumica i članica "Pokreta za okupaciju bioskopa" Maja Šuša rekla je za Telegraf.rs da su podršku dobili od skupštinskog Odbora za kulturu.

Akcija je pokrenuta na inicijativu mladih filmskih autora i glumaca: Luke Bursaća, Mine Đukić, Hane Selimović i Maje Šuše. Poslednjih nekoliko dana učesnici su čistili prostorije "Zvezde" doniranim sredstvima.

Inače, ulaz na projekcije je slobodan, a za one koji su voljni da pomognu postoji i kutija za donacije iz koje se finansira cela akcija.

- Siruacije se svakodnevno menja. Mi smo imali plan za samo četri dana, pa sve dalje korake smišljamo u hodu. Svi Beograđani će ovih dana imati prilike da gledaju filmove domaćih mladih autora - rekla je za Telegraf.rs Šuša.

Glumica Hana Selimović rekla je da je ovo bio javni čin pozivanja na dijalog.

- Konkretni koraci se kreiraju u hodu i zavise od reakcije javnog mnjenja, kao i svakog ko misli da ga se ovaj problem tiče - objašnjava ona.

Među javnim ličnostima koje su podržale ovu akciju nalaze se i Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Srđan Dragojević, Goran Marković, Miša Terzić i Srđan Miletić, a posebnu zahvalnost grupa duguje kolegama Ljubi Bandoviću i Nikoli Rakočeviću koji su akciju pratili od samog početka.

- Apsolutno ih podržavam od prvog dana. Sreća što su mladi uzeli stvari u svoje ruke. Mislim da će se ova situacija rešiti u interesu svih nas - smatra glumac Gordan Kičić.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. novembar 2014 | 20:13

    ...U potrazi za izgubljenim vremenom... (Bilo bi lepo, da gradska vlast umesto grandioznih spomenika, pomogne ovim mladim ljudima, ili da prizna:"Kultura?A,sto?")...

  • djoka

    24. novembar 2014 | 21:23

    Pa naravno! Nikola Rakočević uvek na pravom mestu u pravo vreme. To je umetnik a ne neki tamo Bikovići raznorazni što se selfiraju i samoreklamiraju.

  • Tihi

    24. novembar 2014 | 21:05

    Oteto prokleto.vratite vlasniku njegovo.Glumci to koriste za samopromociju. Neka vlast vidi sta se sa tim bioskopima dogadja.Ako hocemo vladavinu prava ,vratite sto ste uzurpirali pa tajkuna na sud.Voleo bih da se dokaze da su ljudi u pravu i da taj vlasnik je to dobio na neposten nacin.Trazimo pravdu i zakon a sami rusimo i pravdu i zakone.OTETO,PROKLETO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA