PLAŠE SE RUSA: Vojska SAD ostaje na Baltiku i naredne godine

- Američke trupe u Litvaniji, Estoniji, Letoniji i Poljskoj ostaće onoliko dugo koliko je potrebno da odvrate rusku agresiju. Planirali smo rotacije tokom iduće godine. Određene su jedinice koje će to da urade - rekao je glavnokomandujući američke vojske u Evropi general-pukovnik Ben Hodžis

  • 9

Američke vojne snage ostaće u Poljskoj i u baltičkim državama tokom 2015. godine kako bi "odvratile rusku agresiju", rekao je juče glavnokomandujući američke vojske u Evropi general-pukovnik Ben Hodžis.

- Američke trupe u Litvaniji, Estoniji, Letoniji i Poljskoj ostaće onoliko dugo koliko je potrebno da odvrate rusku agresiju. Planirali smo rotacije tokom iduće godine. Određene su jedinice koje će to da urade - kazao je Hodžis novinarima u Viljnusu.

SAD su u aprilu poslale oko 600 vojnika u baltičke države i Poljsku kao odgovor na napetosti sa Rusijom zbog rata u Ukrajini, evropski NATO saveznici su takođe uputili nekoliko stotina vojnika u region, a pojačali su i prisustvo avijacije.

Hodžis je istakao da NATO države treba da ostanu jedinstvene u trenutku kada Rusija, kako je rekao, "pokušava da zastraši" susedne zemlje čestim povredama njihovog vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paxx

    25. novembar 2014 | 20:20

    Napadaju sve po celom svetu i oni su kao oslobodioci Treba malo Rusi i Kinezi da ih potprase Ameri su ZLO OVOG COVECANSTVA.

  • Rodoljub

    25. novembar 2014 | 07:28

    Litvanci, Letonci i Estonci i ne znaju sta je okupacija. Sada ce i to saznati. Nek im je bog u pomoci.

  • Tata Ikun

    25. novembar 2014 | 07:22

    Ne budi smešan, da Rusi uđu u te zemlje pokupili biste se i pobegli za sekundu... Nego ste ostali da rovite, potpaljujete, sabotirate... Da se kolju i ginu glupi Poljaci, Ukrajinci, Litvanci, Rusi... Da ne bude mira među braćom Slovenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA