DOLIJALI: Srbi se lažno venčavali sa Slovakinjama da bi dobili boravak u Nemačkoj!

Za šverc izbeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 evra sklope lažni brak s državljanima Srbije, a zatim da kao građanke Evropske unije u Nemačkoj ili Danskoj legalizuju boravak suprugu iz Srbije na osnovu spajanja porodica

  • 2

Međunarodna organizovana grupa trgovaca ljudima tereti se da je preko lažnih brakova sa Slovakinjama legalizovala Srbima boravak u Nemačkoj i Danskoj.

"Narudžbine" za slovačke neveste primala i jedna Srpkinja iz Nemačke.

Za šverc izbeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 evra sklope lažni brak s državljanima Srbije, a zatim da kao građanke Evropske unije u Nemačkoj ili Danskoj legalizuju boravak suprugu iz Srbije na osnovu spajanja porodica, javila je slovačka novinska agencija TASR, prenosi Beta.

Pored Slovaka, među kojima su dvojica organizatora uhapšena u Velikoj Britaniji za slična krivična dela legalizacije boravka izbeglica preko lažnih brakova, narudžbine za slovačke neveste primala je i jedna Srpkinja sa boravkom u Nemačkoj.

Za sumu od 1.000 evra našlo se sedam Slovakinja iz Košica spremnih da otputuju u Dansku i tu se formalno venčaju a zatim pređu u Nemačku, kako bi njihovi srpski muževi mogli da zatraže dozvolu za boravak.

Portparol slovačke policije Mihal Slivka rekao je da će dvojica Srba sa nemačkim državljanstvom biti krivično gonjeni u domovini.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelica

    25. novembar 2014 | 19:53

    Nudili su i meni da se kao sa mnom uzmu i plate mi zbog papira...Ali nema sanse. Jedna drugarica to uradila, pa joj "muz" iza ledja napravio gomilu dugova koje je ona (takodje) morala da isplacuje, jer su se uzeli. Plus drugi neki preksaji, porezi...

  • 007

    27. novembar 2014 | 15:50

    Sta ima da izgubis, nista.ucinis dobro delo plus dobijes za to pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA