ISPOVEST SPASIOCA: Čuli smo samo krike i jezive vapaje dece u vodi! (FOTO)

- Prvo smo izvukli Milicu, pa vozača i na kraju Luku. Dušan je odjednom počeo da viče: "Jankela je u gepeku! Vadite ga!" - priča Vladan Đorđević, muzičar koji je u trenutku kobne nesreće svirao u restoranu i odmah pritekao u pomoć

  • 9

Muzičar Vladan Đorđević (27) iz Pančeva, koji je u noći kada se desila tragična saobraćajna nesreća na Adi Huji u blizini restorana "Carska ohota" svirao na njemu, kaže da je jedan čovek uleteo unutra i počeo da se dere da neko pozove Hintu pomoć i policiju i tada je rekao da je automobil sleteo u Dunav.

- Svi smo šokirani izleteli napolje, konobari, muzičari, obezbeđenje, gosti. Počeli smo da zovemo Hitnu i policiju. Dok smo trčali ka Dunavu, čuli smo vapaje - kaže on za Blic, pa nastavlja:

- Sve je trajalo kao sekund. Našli smo se ispred reke, držali za ruke i u živom lancu ih izvlačili iz vode. Oni koji su uspeli da se spasu su panično vrištali.

Vladan kaže da su oni pokušali da ih nadglasaju i bodrili ih kako bi skupili snagu i došli bliže obali, ali Dunav je vukao na sve strane i ništa se nije videlo.

- Video sam da je ruka Luki Višnjiću povređenja jer radim u Hitnoj. Čim smo ga izvukli stavio sam ga na bok. Prvo smo izvukli devojku, zatim vozača, pa Luku. Više se ništa nije čulo - sa jezom u glasu je govorio Đorđević.

One koje su spasili uveli su u restoran i obmotali ih ćebadima, ali tada je usledila još veća drama.

- Dečko koji je vozio je odjednom počeo da viče: "Jankela je u gepeku! Vadite ga!", a Milica je vikala: "Dušane, a Beba!". Sledili smo se. Izašli smo opet napolje, ali se više ništa nije čulo i na površini nije bilo ničega - rekao je on.

Na kraju, Vladan Đorđević je istakao da su svi razmišljali kao jedan i kaže da ne želi ni da pomisli šta bi se dogodilo da je nesreća bila samo 15 minuta kasnije, kada bi već svi otišli.

- Niko ih ne bi video ni čuo - zaključio je on.

Podsetimo, nesreća se dogodilo u subotu ujutru oko 3.50 kada je automobil "bmw" sa šestoro mladih uleteo u Dunav, a iz potopljenog vozila osim vozača uspeo je da izađe Luka Višnjić (20) i Milica Jokić (18).

Nesreća se dogodila kada je Dušan Jovanović iz Višnjičke ulice skrenuo ka Adi Huji i velikom brzinom vozio ka šetalištu. Tada je izgubio kontrolu zbog čega nije uspeo da skrene desno ka restoranu, već je uleteo u Dunav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobri Vuk

    26. novembar 2014 | 11:58

    od dana ove teške teške nesreće i dalje mi u glavi taj momak koji je u gepeku bio i kako je samo u teškim mukama umro.. lomio je sedala zadnja ali....uuufff ni pomisliti ne mogu muke te.. To je ono 16 18 20 god.. da su bili 30+ ili 40+ ne bi bilo u gepek nego taxi i zdrao...ali šta ti je život. Taj vozač nije sigurno hteo u smrt poslati sve i znaju se od malena ali eto šta ih snađe i šta je život, kao tren oka nestade. Pamet pamet u glavu

  • Jana

    26. novembar 2014 | 10:35

    ¨Sva sam se naježila čitajući ovo. Kao da gledam film. Tužne li sudbine, majko moja mila. Ne daj Bože ovo nikome.

  • Kikikk

    26. novembar 2014 | 11:15

    O boze.Laka vam zemlja deco. Tugaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA