SKANDAL: Mađarska policija poručila ženama da su same krive za silovanje! (VIDEO)

Video koji je objavila mađarska policija kako bi edukovala učenike o prevenciji nasilja izazvao je pravu buru u javnosti. Naime, tamošnje snage reda i sigurnosti su u svom "edukativnom" snimku okrivile žene za zločin silovanja

  • 12

Mađarska policija objavila je "edukativni" video o prevenciji nasilja, koji se može smatrati čistim primerom okrivljavanja žrtve za zločin silovanja.

Video koji je objavila mađarska policija kako bi edukovala učenike o prevenciji nasilja izazvao je pravu buru u javnosti. Naime, tamošnje snage reda i sigurnosti su u svom "edukativnom" snimku okrivile žene za zločin silovanja.

U 3.42 minuta imamo priliku da vidimo grupu mladih žena koje se pripremaju za izlazak, pa odlaze u klub i zabavljaju se, uz snažnu autorsku sugestiju kako konzumiraju preveliku količinu alkohola.

Na kraju jedna od njih biva kažnjena pa je napada muškarac s kapuljačom na glavi, koji čeka žrtvu u tami. Dok devojka leži, pojavljuje se poruka: "Ti možeš učiniti nešto po ovom pitanju! Ti možeš učiniti nešto protiv ovoga".

Eva Cerhati, iz udruženja "Žene Mađarske ujedinjene protiv nasilja (NaNe)", izjavila je kako ovaj tzv. edukativni film sugeriše da "žene ne bi trebalo da piju ili da se zabavljaju na način koji nije u potpunosti prihvatljiv muškarcima, jer je takvo ponašanje zapravo provokacija".

Dodala je kako film "namerno širi neke od najgorih ideja ekstremno konzervativnog i patrijarhalnog društva" i kako zapravo daje potpuno pogrešnu sliku o tome da je tipični silovatelj nepoznati napadač iz mraka, dok se u stvarnosti većina silovanja događa od strane poznatog muškarca iz kruga porodice i prijatelja.

Pogledajte video snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Rtl.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istvan

    26. novembar 2014 | 20:23

    Nije skandal vec poucan video! Sve treba da bude u moderizaciji pa i izlasci...Pijanim gostima treba zabraniti prodaju alkohola i boravak u javnim prostorijama,naravno uz pravednu diskreciju.Samo tada ce biti mnogo manje problema i kriminala!

  • Lolali

    26. novembar 2014 | 20:04

    Nisu zene krive ali da potsticu u muskarcima vecu zelju za seksom svojim ponasanjem i oblacenjem to je istina.Ljudi su nekad vodili ljubav kao i zivotinje i to nam je jos u genima ne zaboravite

  • Suza

    26. novembar 2014 | 20:41

    Ovo je strasno. Da li su u tom slucaju kriva i deca od 2,3,5,10, 13,15 godina? Zlostavljaju ih ocevi, bliski rodjaci, porodicni prijatelji. Ni u jednom slucaju ne postoji razlog za silovanje. Sta reci o mladicima koji napastvuju starice preko 80.godina. Da li su ih one izazivale? Ovo je toliko morbidno da nemam reci. U tom slucaju, sve zene neka nose burke, sede u nekom cosku u kuci, i mole se da ih neko od zlostavljaca, ubica duse, ne primeti. Ako nisam pogresila, cini mi se da je ovo 21.-vi a ne15-ti vek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA