OTROVALI IH JER SU SE ŽALILI: Ubijeno 17 zatvorenika koji su štrajkovali glađu (VIDEO)

Zatvorenici u kaznenom centru David Viloria, poznatom kao “Uribana” zatvor, na teritoriji država Lara, stupili su u štrajk glađu u utorak kako su tvrdili zbog nehumanog tretmana i kršenja prava od strane zvaničnika

  • 0

Najmanje 17 zatvorenika u Venecueli, koji su protestovali štrajkom glađu zbog uslova u zatvoru, umrlo je u sredu usled trovanja, potvrđuju policijski izvori.

Zatvorenici u kaznenom centru David Viloria, poznatom kao “Uribana” zatvor, na teritoriji država Lara, stupili su u štrajk glađu u utorak kako su tvrdili zbog nehumanog tretmana i kršenja prava od strane zvaničnika, preneo je neimenovani policijski izvor AFP-u.

On je rekao da su zatvorenici umrli nakon što su im dati prepisani lekoviZa sada nije utvrđeno kako su svi zatvorenici uspeli da uzmu jedan ili više lekova.

Nevladina organizacija koja nadzire stanje u zatvorima saopštila je da je 17 zatvorenika umrlo u zatvoru u državi Lara i još četiri pritvorenika u zatvoru u državi Marakaj.

Ministar nadležan za zatvore Iris Varela preko Tvitera ocenila je da se radi o incidentu, i da se radi o nepropisnom korišćenju lekova. Ona nije želela da potvrdi smrt zatvorenika.

Na ovom mestu su se održavali, a i dalje traju protesti porodica zarobljenika koji podržavaju svoje bližnje u borbi protiv torture, koju preživljavaju svakog dana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA