Kostić: Dajte mi EPS ili Železnice Srbije i imaćete profit!

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je izjavio da bi za šest meseci napravio profitabilnu firmu od EPS-a ili Železnica, pod uslovom da političari ništa ne pitaju

  • 21

Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da bi od Elektropivrede Srbije (EPS) za šest meseci napravio profitabilnu firmu, kada bi mu to država dopustila.

 

- Dajte mi EPS ili Železnice Srbije na šest meseci, ali pod jednim uslovom, da mi političari sede iza leđa i ništa ne pitaju i imaćete profit na kraju godine - izjavio je Kostić u sedištvu Asocijacije medija, na seminaru za novinare o društveno odgovornom poslovanju.

 

Prema njegovim rečima, to je veoma jednostavno, jer od 35.000 zaposlenih u EPS, 10.000 radi u administraciji. Ista situacija je sa RTB Bor, koji bi svaki privatnik vrlo brzo preokrenuo, za razliku od sadašnjeg dugogodišnjeg menadžmenta, koji je "zaseo u nešto što mi svi plaćamo", ukazao je Kostić.

 

 

On je ocenio da od 500 preduzeća u restrukturiranju, za 100, odnosno 20 odsto njih, ima mnogo potencijalnih kupaca, dok će za ostalih 400 morati "svećom da se traže".

 

- Ali, hajde bar tih 100 rešimo - rekao je Kostić i pitao novinare kad počinje prodaja, pošto on to ne zna.

 

Kostić je rekao da bi prihvatio da u jednoj takvoj firmi preuzme odgovornost da ličnim autoritetom i znanjem natera to preduzeće da ide putem kojim on smatra da bi trebalo, a ne da bude direktor.

 

 

Kao uspešan biznismen u Srbiji, Kostić je izjavio da nema baš dobre preporuke stranim investitorima da dođu i ulažu u Srbiju. Upitan o zalaganju premijera Aleksandra Vučića, koji poziva investitore da dođu u Srbiju, Kostić je rekao:

 

- Sve što je premijer naveo u ekspozeu, potpisujem kao da je moje, ali ako me pitate kako i s kim on to planira da sprovede, imam drugačije mišljenje - rekao je Kostić.

 

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 45

    4. decembar 2014 | 19:26

    Dajte meni EPS za 1 evro i videcete za 6 meseci da ce biti profit. Dobri mozda i nece ali nemojte posle da me pitate gde su pare

  • Profesor.Biologije

    4. decembar 2014 | 19:03

    Koliko je ovaj gospodin kupio do sada firmi i onda zatvorio a inventar prodao i na to zaradio svoje sadašnje "bogatstvo" pitam vas, neka mi neko kaže?

  • Slobo

    4. decembar 2014 | 21:32

    Da li iko se pita odakle je ovom coveku ovoliko bogadstvo?Koliko duguje ovoj drzavi I napacenom narodu?Ako ovi strucnjaci sadasnji hoce da se kockaju neka se kockaju sa njihovim kapitalom a ne sa drzavom da ispituju sposobnost Kostica.Da je pravde I pravne drzave prvo bih ispitali njegovo bogadstvo I koliko je drzavi dao poreza.Ko mu je omogucio sve ovo da uradi.Jednom reciju bruka I velika sramota za drzavu ako nemamo nekog boljeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA