OVO JE NAJODVRATNIJA FEJSBUK PREVARA: Zgrnuo milione radeći nešto što će vas šokirati

Splitska policija Tonija Eterovića predala je sudskim organima zbog više prevara, kao i povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na štetu više fizičkih i pravnih osoba u Hrvatskoj i inostranstvu

  • 2

Splitska policija uhapsila je vlasnika i urednika portala "Udarno.com", Tonija Eterovića, koji se između ostalog sumnjiči za prevaru jer je navodno zadržavao novac prikupljen u lažnim humanitarnim akcijama.

Policija je Eterovića predala sudskim organima zbog više prevara, kao i povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na štetu više fizičkih i pravnih osoba u Hrvatskoj i inostranstvu. Tekst u kojem je naveo lažne podatke i fotografije o teško bolesnom detetu kojem je za troškove operacije potrebna pomoć od 15 hiljada evra, Eterović je na svom portalu objavio 11. septembra.

Toni je pritom naveo kontakt telefon i žiro račun za uplatu novca na ime zadruge čiji je osnivač. Identičan tekst sa delimično izmenjenim podacima, ali istim brojem računa objavio je i na internet portalima u BiH.

Policija sumnjiči Eterovića da zadrugu nije registrovao kao neprofitnu organizaciju kako bi izbegao finansijku kontrolu, i da je sa žiro računa podigao preko 125 hiljada kuna, u domaćoj i stranoj valuti, koje su od septembra do kraja oktobra uplatili brojni građani i kompanije.

On je osumnjičen i za povredu obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga jer je u februaru 2011. godine osnovao drugu zadrugu i otvorio račun na koji je na ime više lažnih humanitarnih akcija od marta 2011. do kraja oktobra 2014. navodno uplaćeno čak 340 hiljada kuna.

Eterovića policija još sumnjiči i da je tokom aprila i maja ove godine, na stranicama društvenih mreža i svom portalu organizovao akciju prikupljanja novca za vraćanje kredita nezaposlenog branitelja, ali je na kraju od 39 hiljada prikupljenih kuna, čak šest zadržao za sebe.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA