PROPADA ZIMSKA SEZONA: Nema snega u celoj Evropi, turisti očajni

Jan Gizendaner, ekpert za vremenske prilike na Alpima, kaže da će snega biti samo u tragovima u naredne dve nedelje, i da se isti u skorije vreme ne može očekivati

  • 3

Hiljade Britanskih turista koji se nadaju idiličnim odmorima punim snega u Alpima se susreću sa razočarenjima jer meteorolozi navode da će snega na ovom planinskom lancu eventualno biti tek u januaru.

Jan Gizendaner, ekpert za vremenske prilike na Alpima, kaže da će snega biti samo u tragovima u naredne dve nedelje, i da se isti u skorije vreme ne može očekivati. Dalje dodaje da početka ski sezone na Alipma neće biti još, jer su mećave, umesto ovaj planinski lanac, pogodile Britaniju i Skandinaviju.

Šta više, ove zime je više snega palo u Škotskoj nego na Alpima.

Novi problem je taj što sad kreće sezona raspusta i preko 8000 Britanaca se sprema (ili spremalo) za skijanje na Alpima, ali do toga nažalost neće doći. Neka odmarališta bila su, zbog nedostatka snega, prinuđena da otkažu sve aranžmane, što je ogroman udar na turizam i na sam budžet mesta koja od ovoga žive. Čak je u Svetski Kup u nordijskom skijanju morao biti otkazan i premešten u Davos u Švajcarskoj, iz istog razloga.

Kako navode sa skijališta na Alipma, da bi otvorili sezonu, potrebno im je još minimum 20 centimetara snega, i priznaju da ih je ova situacija u velikoj meri zabrinula.

(Telegraf.rs / izvor: DailyMail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шумадинац

    17. decembar 2014 | 15:57

    Баш мије жао Британаца. А толико су се спремали....

  • Deks

    17. decembar 2014 | 15:23

    Ima u sibiru.nek idu malo tamo da skijaju

  • DD

    17. decembar 2014 | 12:37

    SLEDI VAM PROPAST I OVAKO I ONAKO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA