Pronađene grobnice s telima srpskih žrtava u okolini Mostara

Do informacija o postojanju grobnice u mestu Radiče došlo se zahvaljujući saradnji Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH

  • 10

U mestu Radiče u okolini Mostara nalaze se grobnice u kojima se najverovatnije nalaze tela srpskih žrtava, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine.

Do informacija o postojanju grobnice u mestu Radiče došlo se zahvaljujući saradnji Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH.

- Radi se o vrlo opsežnoj potrazi koja se odnosi na veliki broj ratnih zločina počinjenih tokom 1993. i 1994. godine, nad više stotina žrtava - navedeno je u saopštenju.

Inače, ranije je javljeno da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu u predmetu koji obuhvata veliki broj ratnih zločina, počinjenih na području Mostara.

(Telegraf.rs / Beta / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ironičar

    17. decembar 2014 | 19:29

    Slažem se o ovome treba da bruji cela Evropa, na svim vestima, a ne samo na medijima Rep. Srpske i ponekim srpskim medijima... Ovo treba da su glavne vesti. Kako rade oni (komšije) tako radimo i mi, ali ne zbog njih, nego zbog naših ljudi koji su ubijani zverski od njih (komšija) zato jer su Srbi a danas mirno šetaju i zabavljaju se... Da se ovo desilo u HR ili BiH a da su civili njihovi.... ne samo da bi bilo svugde na naslovnim stranama... nego bi cela Evropa pričala o tome... Oni čak od Šešelja za kog zabole uvo celu Srbiju napraviše taman zločinca i to samo zato da nas stalno osporavaju i ucenjuju ... Hrvatska politika i mediji ne mogu da prebole svoj mnogo manji značaj Srbije u svetu od njih samih , ne mogu da nas vide kada Arapi dolaze kod nas i kad Kinezi privukoše ceo svet kod nas danas , uvek gledaju kako da nas uskraćuju ... to su Deripe samo takve i to kroz vekove ... KAD ĆEMO MI POČETI DA IZDAJEMO OVAKVE VESTI U EVROPU... NIKO NE PRIČA O SRPSKIM CIVILIMA O SREBRENICI 92-94-TE... SAMO 95-TE... JEL IMA NEKO SPOSOBAN U SRB DA DADNE NA DNEVNI RED NEKU OSUDU PO "DOBROSUSJEDSKIM KOMŠIJAMA" SVETU.. IL ĆEMO MI VEČNO DA JUGOSLOVENIŠEMO SA TURBOFOLKOM, DA GUTAMO TRPIMO ĆUTIMO I ZOVEMO IH DOBRIM KOMŠIJAMA TADA KADA NAS NE PLJUJU I NE UCENJUJU!???

  • Darius Serb

    17. decembar 2014 | 18:07

    Zasto se ovo ne stavi u prvi plan u svim medijima....alllooo to su ubijeni Srpski civili ubijeni od strane fasista hrvata i bosnjaka samo zato sto su bili Srbi..molim moderatora da mi objavi komentar ,zato sto ne treba da cutimo jer treba narodu podici svest o nasim stradanjima da se opet ne ponove..hvala

  • duvan kava télégraf

    17. decembar 2014 | 18:20

    Stravične zločine je počinila reaguralna Hrvatska vojska i njihovo cvijeće balije u dolini Neretve ! Dva puta su ubili srbe u Pribilovcima ! Prvi put njih 700 1941 ! A posle spomen grobnicu minirali ! Ali Srbi ponovo dižu hram u Prebilovcima ! Vječna je srpska Hercegovina !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA