Još 22 Avganistanca pokušalo ilegalno da uđe u Srbiju. Uhapšen vozač kombija

Sumnja se da je A.I. (18) iz Preševa učinio krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Njemu je određena mera zadržavanja do 48 sati

  • 1
Policajac, automobil Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Niška policija uhapsila je A.I. (18) iz Preševa zbog sumnje da je prevozio državljane Avganistana u kombi vozilu marke "pežo" beogradskih registarskih oznaka, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Policija je u automobilu pronašla 22 državljana Avganistana, dok se na mestu suvozača nalazilo jedno maloletno lice iz Preševa, navode iz policije.

- Oni su dobili dojavu od prethodnice da su na naplatnoj rampi "Nais" policijske patrole pa su skrenuli na sporedni put u nameri da ih izbegnu. Medjutim, zalutali su i zatečeni su na parkingu niškog aerodroma "Konstantin Veliki" gde ih je uočilo obezbedjenje i obavestilo policiju – kažu sagovornici bliski istrazi.

Sumnja se da je A.I. učinio krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, dodaju iz policije. A.I. je inače pre nekoliko dana pušten iz pritvora, gde se nalazio zbog krijumčarenja ljudi. Osumnjičenom je određena je mera zadržavanja do 48 sati, a maloletnik je smešten u prihvatnu stanicu Zavoda za vaspitanje omladine, napominju iz policije.

Podsetimo, juče je kod Bora takođe pronađeno 44 Avganistanaca koji su ilegalno pokušali da pređu u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Petrov

    22. decembar 2014 | 03:26

    Pa kako ljudi drugačije da udju kad nemaju pasoše. Dozvolite da traže azil na granici pa neće ulaziti ilegalno. Jadni ljudi, beže od rata i bede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA