ŠTRAJK: Prosvetari potpuno obustavljaju rad!

- Očekujemo da se nastava ne održi u oko hiljadu škola u zemlji - rekao je Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević

  • 15

Prosvetni radnici danas će poptuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji. Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će protest u Beogradu početi u 12.05 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića i da će zatim uslediti šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

- Očekujemo da se nastava ne održi u oko hiljadu škola u zemlji - rekao je za agenciju Beta Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

Prosvetni radnici započeli su štrajk 17. novembra, a od tada se u većini škola nastava odvija skraćeno. Oni zhatevaju da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru i da budu uvedeni platni razredi.

- Odlučili smo se za radikalizaciju štrajka, jer smatramo da su pregovori sa Ministarstvom prosvete oko štrajkačkih zahteva zapali u debeo ćorsokak i nadamo se da ćemo na ovaj način osvežiti pregovore - kazao je Dragan Matijević i dodao da će poptuna obustava rada biti samo u ponedeljak, a da će se posle toga nastava održavati, kao i ranije, u trajanju od pola sata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rooster

    22. decembar 2014 | 12:32

    ah sve bi ja to otpustio kucama, ionako nista nerade nemaju bre 75 radnih sati za ceo mesec a o njihovim odmorima i raspustima bolje da negovorim...Dok mi u dijaspori sljakamo preko 250 sati u mesecu. More moreeeeee bando jedna !!!!

  • ViktorKV

    22. decembar 2014 | 09:43

    To je ovoj Vladi i cilj da se međusobno svađamo a oni da koriste tu situaciju i bogate se na leđima sirotinje. Podrška prosvetarima, da je sreće da svi izađu i zaustave ovu otimačinu i ponižavanje ljudi.

  • ljubisa

    22. decembar 2014 | 08:36

    Tako je prosvetari!Vreme je da i mi ostali ustanemo protiv ovih nerealnih stednji.Oni umesto da uhapse one koji su drzavu doveli do bankrota oni udarili na sirotinju-e pa to tako ne treba da bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA