Da li će snežni "smak sveta" iz Moskve stići i do Srbije?

Najkritičnije će biti u utorak 30. decembra, kad se predviđaju padavine i veoma niska temperatura koja će se kretati do minus 16 stepeni. Promene u vremenu ćemo svi osetiti već danas, jer se u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji očekuje znatno zahlađenje

  • 5

U Moskvi je danas, zbog snežne oluje koja je za veoma kratko vreme donela čak 25 centimetara snega, gotovo potpuno paralizovan putni saobraćaj, a policija je registrovala čak 500 saobraćajnih nesreća na sat, javili su ruski mediji. Zbog još uvek svežih uspomena od prošle godine, kada su delovi Srbije bili paralisani zbog snežnih smetova, dosta ljudi sa nestrpljenjem očekuje vremensku prognozu za narednih nekoliko dana.

SMAK SVETA U MOSKVI: Snežno nevreme kakvo se ne pamti, Rusi umiru po ulici! (FOTO) (VIDEO)

Prema prognozi stručnjaka, na svu sreću ovakve vremenske prilike će nas zaobići, a najkritičnije će biti u utorak 30. decembra, kada se predviđaju padavine i veoma niska temperatura koja će se kretati do -16 stepeni. Promene u vremenu ćemo svi osetiti već danas, jer se u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji očekuje znatno zahlađenje.

Prema rečima stručnjaka iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, od sutra će temperatura biti niža za 5 do 10 stepeni u odnosu na temperature koje su bile ovih dana. Do nedelje, 28. decembra maksimalnu dnevnu temperaturu od 5 stepeni Celzijusovih. U Beogradu je moguća susnežica, dok će u ostalim gradovima Srbije mogući su kiša i sneg.

Ledeni talas nam stiže 28. decembra i trajaće do 3.januara. U tom periodu svakog dana biće sve hladnije. U nižim predelima očekuje se snežni pokrivač u visini od 5 do 20 cm, a na planinama će on biti i znatno veći. Maksimalne dnevne temperature, tih dana, biće od -5 do -2 stepena, a jutarnje od -15 do -8 stepeni. Za Novu godinu, 31. decembra biće hladno i suvo vreme, samo će na planinama da provejava sneg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA