SRAMOTA: Ognjanoviće baš briga za drugu teško bolesnu decu!

- Na pitanje zbog čega novac nije uplaćen na Tijanin račun za lečenje, Nebojša Ognjanović je odgovorio da on nije bio sakupljan za Tijanu, već za njega - rekao je izvor iz istrage

  • 18

Nebojša Obnjanović, otac preminule Tijane, na saslušanju u policiji je rekao da nema nikakvu moralnu i zakonsku obavezu da vrati pare koje je dobio sakupljanjem u humanitarnoj akciji za pomoć pri lečenju njegove ćerke.

STIŽE IH KAZNA: Nebojša Ognjanović ostaje bez posla?

Naime, on je dao taj odgovor kada je bio upitan od strane policije "da li je do danas uplatio oko 440.000 evra koliko je ostalo na Tijaninom računu u Komercijalnoj banci", piše Blic.

NA STUBU SRAMA: Ognjanovići sakrili i novac koji su im Srbi u Americi dali na ruke za spas male Tijane?!

Nebojša je zajedno sa suprugom Jelenom u petak, nakon višesatnog saslušanja pred Radnom grupom MUP-a, osumnjičen i protiv njih je podneta krivična prijava za prevaru, odnosno što su slagali ljude u Srbiji i inostranstvu koji su davali novac verujući da će biti iskorišćen za transplataciju srca njihove ćerke.

Pokrenuta istraga protiv Ognjanovića!

Takođe, oni se terete i za pranje novca jer je otkriveno da su prikrili račun u američkoj banci Dž. P. Morgan Čejs i u Srpskoj banci i transakcije na njima od 100.000 dolara i 7.400 evra.

AFERA OGNJANOVIĆ: Za lečenje u Americi plaćeno 100.000 dolara, gde je još milion?

Neslaganje postoje i oko Tijaninog računa u Komercijalnoj banci, inače jedinom sa kojeg se plaćalo njeno lečenje. Od ukupno 2.64 miliona evra koliko je bilo na njemu, bolnici u Hjustonu je plaćeno 1.1 milion evra, a cena transplatacije koju devojčica nije dočekala je iznosila 750.000 evra, Institutu za majku i dete je donirano 1.2 miliona, i na računu je ostalo 440.000.

FBI ISTRAŽUJE OGNJANOVIĆE: Gde su zaista završile pare od operacije male Tijane

Saslušanje je razotkrilo da postoji i treći sporni račun u Austriji, jer je Ognjanović u policiji naveo da je pomenutih 100.000 dolara u dobio od prijatelja iz Beča i da ih je zatim prebacio u američku banku.

IMAJU LI OBRAZA? OGNJANOVIĆI U POLICIJI: To su naše pare! Nemamo obavezu da se pravdamo bilo kome!

- Na pitanje zbog čega novac nije uplaćen na Tijanin račun za lečenje, Nebojša je odgovorio on nije bio sakupljan za Tijanu, već za njega - rekao je izvor ovog lista, navodeći da je novac uplaćivan putem Paypal-a.

SRAMOTA VEKA: Ko je Ognjanovićima pomogao da prisvoje novac?

Iako su i on i supruga u petak privedeni prvi put u svojstvu osumnjičenih, ovog puta govorili su daleko manje "uvežbano", za razliku od prvog saslušanja u policiji u novembru 2013. godine.

ZBOG PREVARE I PRANJA NOVCA: Podnete prijave protiv roditelja Tijane Ognjanović

- Pored računa za lečenje Tijane i dva računa koja su Ognjanovići prikrili, istraga bi trebalo da utvrdi i da li su oni imali nečiju pomoć u organizovanju cele akcije - kaže izvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    30. decembar 2014 | 23:03

    Imas i moralnu i zakonsku obavezu jer sam ja kao i stotine hiljada gradjana uplatila za bolesno dete a ne za tebe!!!!

  • Irena

    30. decembar 2014 | 23:05

    Moj mozak odbija da poveruje u sve ovo :(

  • C c c

    30. decembar 2014 | 22:42

    Eee Srbijo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA