Ognjanovićima preti 10 godina zatvora?

- Osim pranja para, na teret im se stavlja to što su doveli u zabludu humane ljude iz zemlje i inostranstva koji su uplaćivali novac verujući da će biti iskorišćen za lečenje, odnosno transplantaciju srca njihovom detetu - navode iz tužilaštva

  • 48

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je međunarodnu zamolnicu pravosudnim organima u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se obezbedila dokumentacija neophodna za vođenje postupka protiv Nebojše i Jelene Ognjanović.

Iz tužilaštva je potvrđeno da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv roditelja pokojne Tijane (8).

- Oni se sumnjiče za krivična dela pranje novca i prevara - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Roditelji preminule devojčice najverovatnije će zbog praznika biti saslušani posle Božića, a kazna koju bi mogli dobiti je 10 godina zatvora.

- Osim pranja para, na teret im se stavlja to što su doveli u zabludu humane ljude iz zemlje i inostranstva koji su uplaćivali novac verujući da će biti iskorišćen za lečenje, odnosno transplantaciju srca njihovom detetu - navode iz tužilaštva.

Tijanina bolest i skupa operacija u Hjustonu, koju roditelji nisu mogli da plate, podsetimo, podigli su na noge celu Srbiju, ali i humane ljude iz sveta. Donacije za devojčicu u teškom stanju pristizale su sa svih strana. Posle velike tragedije koja je zadesila porodicu, njeni roditelji odbili su da preostali novac daju drugoj bolesnoj deci.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sumnja se da su veliki deo preostalog novca sakrili na računima u SAD. Nije reč samo o donacijama koje su prebačene na račune u toj državi već i onima koje su sakupljane na donatorskim večerima u Americi - kaže izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan sumnjiv račun otvoren je u američkoj banci Dž. P. Morgan Čejs. Princeza Katarina Karađorđević biće među prvima pozvana na saslušanje u Više tužilaštvo jer su brojne donatorske večeri organizovane preko njene fondacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blade

    2. januar 2015 | 19:06

    Dokaz da novac vlada svetom i ljudima,za novac se sve i svašta radi,novac je postao svetinja ma šta većina govorila o njemu. Nažalost je tako..

  • Mrgud

    2. januar 2015 | 20:37

    Mene samo zanima kako sudstvo nije ovako isto efikasno i kod ostalih pronevera a ima ih dao bog mnogoooo.Recimo gospodin Miskovic ce se vuci po sudovima ko zna koliko i na kraju bit ce oslobodjen,treba da se preispita poreklo imovine svih od rata pa do danas,ma nema sta tu proveravat vec oduzet po kratkom postupku ali nema od toga nista, "vrana vrani oko ne vadi"

  • Pedja Moravac

    2. januar 2015 | 21:15

    Daj nekom pare i videces kakav je covek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA