OČAJNA MAJKA: Moj sin (18) je otišao da igra igrice, ujutru sam ga pronašla mrtvog!

Obdukcija je pokazala da je Džom umro od sindroma iznenadne smrti, poznatog i kao SADS, koji je uzrokovan nekim bolestima srca. Sada, tri godine kasnije, majka govori o svom gubitku

  • 3

Šejla Vilson (37) bila je tako ponosna na svog sina Džona (18) kad je dobio posao profesionalnog ispitivača online igrica.

Pred samu Novu godinu, 27. decembra, poželela mu je laku noć, a Džon je išao u svoju sobu da igra konzolu i to je bio njihov poslednji razgovor. Ujutru ga je pronašla malađa sestra Ketlin (11). Iako su pozvali Hitna pomoć, nisu uspeli da spasu mladića.

Obdukcija je pokazala da je Džom umro od sindroma iznenadne smrti, poznatog i kao SADS, koji je uzrokovan nekim bolestima srca. Sada, tri godine kasnije, majka govori o svom gubitku, piše  "Mirror.co.uk".

Foto: dreamcatchersforabusedchildren.com Foto: dreamcatchersforabusedchildren.com

- Slavili smo što je Džon dobio posao koji je toliko želeo. Bilo je oko ponoći kad je Džon rekao laku noć i otišao u svoju sobu. Sledećeg jutra nije sišao na doručak, pa sam poslala njegovu sestru po njega. Vratila se i rekla da nešto nije u redu s Džonom. Otrčala sam na sprat i našla ga na podu s pauziranom igricom. Njegove slušalice su mu još bile na ušima. Sve je izgledalo kao usporeni snimak, znala sam da sam ga izgubila. Moj ceo svet se raspao taj dan - ispričala je očajna majka.

Sindrom iznenadne smrti kod odraslih je termin koji se koristi za opisivanje različitih uzroka srčanog zastoja koji se javljaju u budnom stanju, tokom sna ili nakon vežbanja.

Foto-ilustracija: Profimedia.com/INSADCO Photography Foto-ilustracija: Profimedia.com/INSADCO Photography

- U trenutku kad sam rekla ‘laku noć’, nisam mislila da je to poslednji put da vidim sina živog. Rečeno mi je da je Džon umro od sindroma iznenadne smrti kod odraslih, a ja nisam znala šta je to. Nije bilo nikakvih znakova upozorenja, nije imao zdravstvenih problema. Uvek je brinuo o zdravlju. Ne razumem kako neko tako mlad može iznenada da ode - neutešna je Šejla.

Postoji potreba da se više istraži ovaj sindrom, kao i podigne svest o njemu, kako bi porodice poput moje dobile bolje odgovore. Istraživanja su pokazala da je za samo dve godine u Velikoj Britaniji umrlo 500 ljudi od sindroma iznenadne smrti odraslih, a većina su bili mladi ljudi. Uvek pogađa zdrave ljude koji nisu imali nikakve simptome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldboy86

    4. januar 2015 | 19:50

    Da ne poverujes. Nikad se ne zna...

  • Lorka

    4. januar 2015 | 20:37

    Jeza

  • DELIJA ZAUVEK

    4. januar 2015 | 21:28

    Ne plasite ljude... Iznenadna srčana smrt (ISS) (lat. Mors cardiaca subita) je prirodna, ali neočekivana smrt uzrokovana srčanim oboljenjem, a u odsustvu drugih potencijalno smrtonosnih uzroka, koja se manifestuje gubitkom svesti i drugim simptomima, nastalim unutar jednog sata od početka akutnih promena u fukciji srčanosudovnog (kardiovaskularnog) sistema. Sindroma ISS je prirodna, brza i neočekivana reakcija srca, bez obzira na to da li je neko oboljenje postojalo ranije. Kako je neposredni uzrok smrti srčani zastoj, on dovodi do nagle promene funkcionisanja srčanosudovnog sistema, koje je nespojivo sa očuvanjem svesti zbog naglog prekida snabdevanja krvlju centralnog nervnog sistema. Posebno treba naglasiti da se ISS karakteriše kratakim vremenskim intervalom od početka poremećaja, odgovornog za srčani zastoj, do nastanka gubitka svesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA