OBRT: Ubice francuskih novinara uzeli taoca, locirani na severu zemlje (VIDEO)

Braća Said i Šerif Kuaši, koji su osumnjičeni za masakr novinara u Parizu, locirani su kod mesta Vilje Koteret na severu Francuske. Oni su opljačkali benzinsku pumpu i uzeli radnika kao taoca

  • 2

Dvojica osumnjičenih, čiji opis odgovara braći Saidu i Šerifu Kuašiju, za kojima je raspisana poternica zbog napada na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo", locirani su danas kod mesta Vilje Koteret na severu Francuske, piše "Parizijen".

Trenutna lokacija dvojice napadača, koji navodno pripadaju Al kaidi iz Jemena, nije poznata. U sivom automobilu "reno klio" opljačkali su i napustili benzinsku stanicu i zaputili su se prema Parizu. Registarske pločice su sakrili, a sa sobom su poveli taoca, radnika benzinske stanice.

Kako prenose francuski mediji, na benzinskoj stanici gde su uočeni muškarci osumnjičeni za jučerašnji krvavi napad na redakciju "Šarli Ebdo" začuli su se pucnjevi. Pumpa se nalazi na severoistoku zemlje.

Pojačane su mere sigurnosti na granici Velike Britanije sa Francuskom. Strože se kontrolišu pasoši u britanskim lukama i vozovima "Eurostar" koji saobraćaju između Pariza i Londona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi "Parizijen" na svom sajtu, dve osobe, koje odgovaraju licima za kojima je raspisana poternica su pronađeni jutros na putu RN 2.

PREDAO SE PARISKI DŽIHADISTA: Posle masakra u Parizu došao sam u policiju. Evo šta je rekao!

Građani tog mesta objavljuju na Tviteru da je primetno veliko prisustvo policije i da je put ka mestu zatoren.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA