Čumetu 3 godine robije zbog premlaćivanja supruge?

Ljubiša Buha u Palatu pravde 13. januara biće doveden iz pritvora u kom je od 16. novembra, a neizvesno je da li će izneti svoju odbranu, s obzirom na to da se ne zna da li će se njegov branilac pojaviti u sudnici

  • 11

Svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu Treći osnovni sud zakazao je početak suđenja za 13. januar.  On se sumnjiči da je 3. oktobra prošle godine pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Takođe, optužnim predlogom tužilastva Buha se tereti i da je 8. novembra izvršio krivično delo nasilje u porodici, pošto je, kako se sumnja, u svojoj kući u Surčinu napao najpre suprugu, a potom i članove obezbeđenja. Zbog napada na policajce, na teret mu je stavljen i napad na službeno lice.

Foto: b92rtv Foto: b92rtv

Ljubiša Buha u Palatu pravde 13. januara biće doveden iz pritvora u kom je od 16. novembra, a neizvesno je da li će izneti svoju odbranu, s obzirom na to da se ne zna da li će se njegov branilac pojaviti u sudnici.

Posle hapšenja, pred zamenikom tužioca tvrdio je da nije kriv i da je njegova supruga sve izmislila - "jer nije normalna". Kao prvi svedok, najverovatnije će biti saslušana Ivana Buha Tulović, a zatim i ostećeni policajci.

U optužnom predlogu, tužilastvo je zatražilo od suda da svedoka saradnika, posle izvođenja svih dokaza, osudi na tri godine zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA