PREMIJER HRVATSKE IZVREĐAO NOVU PREDSEDNICU: Vodila si sektašku kampanju, to ni Tuđman nije radio!

- To je prvi put bila sektaška kampanja u kojoj se kandidatkinja za predsednicu predstavljala kao militantni vojnik svoje stranke. Niko to nikada nije radio, ni predsednik Tuđman ni Mesić. A niti Josipović koji je bio dosta distanciran od SDP-a, a znao nam je i zapapriti - rekao je premijer Hrvatske

  • 26

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je večeras da je pobeda predsedničkog kandidata HDZ Kolinde Grabar Kitarović bila tesna i da je ona vodila "sektašku kampanju".

Na pitanje da li je poraz Ive Josipovića ujedno i poraz SDP-ove politike, Milanović je rekao da je Vlada u kampanji bila teret Josipoviću.

- U teškom smo poslu. Onaj ko nema kičmu, ne treba ovaj posao ni da radi. Rezultati se vide i videće se i više ove godine - kazao je Milanović, koji je lider SDP.

Foto: Tanjug/FaH Foto: Tanjug/FaH

Milanović je kampanju Kolinde Grabar Kitarović ocenio sektaškom.

- To je prvi put bila sektaška kampanja u kojoj se kandidatkinja za predsednicu predstavljala kao militantni vojnik svoje stranke. Niko to nikada nije radio, ni predsednik Tuđman ni Mesić. A niti Josipović koji je bio dosta distanciran od SDP-a, a znao nam je i zapapriti - rekao je Milanović, prenela je Hina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Komentarišući to što je Kolinda Grabar Kitarović najavila da će zatražiti vanredne parlamentarne izbore, Milanović je rekao da to "dosta govori o karakteru predsednika", ali i "ništa od toga".

Milanović je poručio da će "Vlada trajati do kraja" i da imaju čvrstu programsku koaliciju, jaču od one bivšeg premijera Ivice Račana.

Premijer Hrvatske je istakao i da će vlada biti "poslednja brana povratku kriminalnog udruženja na vlast", ukoliko kandidatkinja HDZ bude pobedila u drugom krugu izbora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crveni

    12. januar 2015 | 08:07

    Vrača se na vlast kriminalna organizacija koja če sa europom i amerikom uništiti male ljude.Kapitalizam.

  • Boom!!

    12. januar 2015 | 10:54

    Ta zena je srbomrzac teske kategorije.

  • Grobovi su otvoreni

    12. januar 2015 | 09:06

    A sada cekice u ruke pa juris na one 2-3 table sa cirilicnim natpisima...zatim juris na onih par stanova sto je ostalo u vlasnistvu Srba...lov je otvoren zivjela 91 god kada su se spodobe podigle iz mracnih grobova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA