ŠARLI EBDO PROVOCIRA: Novi broj sa karikaturama proroka Muhameda u milion primeraka

U novom broju pariskog lista, prorok Muhamed će se, pored ostalih, "očigledno ponovo naći na meti satire, kako bismo pokazali da redakcija neće ni milimetra popustiti pred ekstremistima koji pokušavaju da je ućutkaju"

  • 33

Novi broj francuskog satiričkog nedeljnika "Šarli ebdo", na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, sadržavaće karikature proroka Muhameda, objavio je danas advokat tog lista Rišar Malka.

Specijalno izdanje lista, koje izlazi u sredu, biće štampano na 16 različitih jezika za čitaoce širom sveta, rekao je kolumnista "Šarli ebdoa" Patrik Pelu, a prenela agencija AFP.

Ranije je saopšteno da će novi broj lista biti štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka, a imaće osam umesto dosadašnjih 16 strana.

Reprint: Charlie Hebdo Reprint: Charlie Hebdo

Malka je u izjavi za Francuski radio rekao da će se u novom broju prorok Muhamed, pored ostalih, "očigledno ponovo naći na meti satire, kako bismo pokazali da redakcija neće ni milimetra popustiti pred ekstremistima koji pokušavaju da je ućutkaju".

Braća Said i Šerif Kuaši, koja su u prošlu sredu u napadu na redakciju "Šarli ebdoa" ubili 12 ljudi, uključujući petoricu najboljih karikaturista i još tri člana redakcije, vikali su posle napada da su "osvetili proroka Muhameda".

List "Šarli ebdo" je u prošlosti više puta objavljivao satiričke karikature proroka Muhameda, što je u nekim muslimanskim zemljama izazvalo veliki bes i održavanje protesta. Redakcija francuskog lista je zbog pretnji radikalnih muslimana od 2006. imala policijsku zaštitu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrSale71

    12. januar 2015 | 18:59

    Neko gura Evropu u vatru.

  • 72

    12. januar 2015 | 18:31

    Ovo je strasno Oni pisu a neduzni ginu.

  • Milica

    12. januar 2015 | 19:51

    Nevini ljudi ginu i ceo narod strahuje zbog necije glupost i nepostovanje. Vera (nije bitno koja) ne treba da se dira, jos manje da je neko ismejava. Svako ima pravo da veruje ili ne u nesto ali moras da postujes svaki covek! Zasto to rade kad znaju da je to u Islam zabranjeno?!.. Za mene to nije sloboda govora nego cisto nepostovanje prema muslimani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA