EKSKLUZIVNO! OVO JE ŠERIF KUAČI: Pogledajte lice monstruma koji je napao Šarli Ebdo! (FOTO)

Šerif je već hapšen 2005. godine. Tada je odgovarao pred sudom za regrutovanje džihadista za borbu u Iraku. U periodu od 2003-2005 poslao je više desetina mladih u sigurnu smrt, a uhapšen je u trenutku kad se i sam spremao da ode u džihad. Tada je dobio tri godine robije

  • 22

Kako javljaju svetski mediji, identitet napadača koji su danas ubili 12 ljudi u centru Pariza tokom napada na časopis "Šarli Ebdo", je utvrđen.

Stari su 18, 32 i 34 godine, a jedan od njih mogao bi biti iz Rema oko 160 kilometara istočno od Pariza. Dvojica su braća sa francuskim državljanstvom, saznaje Metro, alžirskog su porekla i rođena su u 10. arondismanu u Parizu.

Šerif Kuači, optužen za napad na Šarli Ebdo. Foto: Twitter Šerif Kuači, optužen za napad na Šarli Ebdo. Foto: Twitter

Njihova imena su Said i Šerif Kuači, dok nacionalnost trećeg, najmlađeg napadača, koji je označen kao student Hamid M., nije poznata, prenosi Metronews.

Šerif je već hapšen 2005. godine. Tada je odgovarao pred sudom za regrutovanje džihadista za borbu u Iraku. U periodu od 2003-2005 poslao je više desetina mladih u sigurnu smrt, a uhapšen je u trenutku kad se i sam spremao da ode u džihad. Tada je dobio tri godine robije.

Said Kuači, jedan od trojice napadača na Šarli Ebdo. Foto: Twitter Said Kuači, jedan od trojice napadača na Šarli Ebdo. Foto: Twitter

Francuski satirični magazin Šarli ebdo objavio je 2012. nekoliko karikature proroka Muhameda, što je još više razbesnelo muslimane koji su širom sveta tada protestvovali zbog antiislamskog filma.

Ovo su karikature zbog kojih je danas izvršen napad na redakciju Šarli Ebdo-a:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amin

    7. januar 2015 | 23:13

    Ako su se Alah i prorok Muhamed danas radovali što su ih ovakvi bezumnici štitili i branili, onda se i ja radujem što se Hristos rodio! Koliko lud trebaš da budeš da ti Boga braniš ubijanjem! Ne želim dragi prijatelji muhamedanske vere da vam diram u verska osećanja ali da li zaista verujete da Alah ovo od vas traži i da je to put koji treba da sledi jedan vernik. To su sluge, šejtana,đavola, sluge zla koje zloupotrebljavaju veru kako bi na zemlju doneli predukus pakla! U taj koš slugu demonskih ubrajam i sve druge fanatike bilo koje vere. Biti religiozan,biti vernik znači voleti,praštati, biti požrtvovan za druge pa i one koji ne veruju u Boga koga ti veruješ ili ne veruju uopšte u Boga.

  • Fox

    7. januar 2015 | 23:03

    Taj zaslužuje da mu bude suđeno samo na električnoj stolici. Podrška francuskoj policiji i vojsci u pronalaženju svih terorista. Je suis Charlie!

  • sax

    7. januar 2015 | 23:44

    ELEKTRICNA STOLICA!!!!!!!!!'nnn

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA