ISEĆI ĆEMO VAS SEKIROM NA KOMADE: Još jedan francuski satirični časopis dobio pretnje!

"Red je na vas", navedeno je u e-mejlu upućenom časopisu "Okovani patak" 8. januara, najvećem satiričnom nedeljniku sa tiražom blizu pola miliona primeraka

  • 2

Najveći i najpopularniji satirični nedeljnik u Francuskoj "Okovani patak" obelodanio je da je dobio jezive pretnje smrću dan pošto su islamisti ubili 12 osoba u napadu na redakciju časopisa "Šarli Ebdo" u Parizu.

"Red je na vas", navedeno je u e-mejlu upućenom tom časopisu 8. januara, uz pretnju da će njihovi novinari biti isečeni na komade sekirom, navodi se u sutrašnjem izdanju tog časopisa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prismotra je pojačana obzirom na kontekst, a policija je pokrenula istragu, navodi redakcija tog časopisa.

"Okovani patak" je najpopularniji francuski satirični nedeljnik sa tiražom od blizu pola miliona primeraka, u odnosu na "Šarli ebdo" sa 60.000.

Časopis osnovan 1915. godine poznat je po mnogim ekskluzivama o političkim i poslovnim krugovima i istraživačkim tekstovima o skandalima, uz objavljivanje šala i karikatura.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ICA CZV

    13. januar 2015 | 22:59

    Negde će da radi "TEPIH" u najskorije vreme.... Ništa ovo ne valja,velika,zla i pokvarena igra sa životima ljudi....i sve više je podgrevaju,svakog dana. Ima da bude opasno prženje... (voleo bi da grešim,al' teško..)

  • Chicha

    13. januar 2015 | 22:43

    ovaj na slici je laka meta,umesto da vreba iz senke on paradira,tu srece nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA