Dao sinu da vozi kamion, sad mu preti oduzimanje deteta!

Prema Porodičnom zakonu, postupak oca se naziva "navikavanje deteta na rđave sklonosti" i može da bude osnov za delimično ili potpuno lišenje roditeljskog staranja, rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju

  • 20

N.A. je 11. januara na svoj Fejsbuk profil postavio snimak na kome je prikazan njegov mali sin koji nema više od 10 godina. Dečak vozi kamion, a njegov otac se ponosi time i odlučuje da sve zabeleži i podeli sa svojim prijateljima na društveno mreži.

- Vozi kamion, ljudi - govori muškarac koji sedi na suvozačevom mestu, a čiji postupak ne opravdava ni to što je detetu dozvolio da vozi kamion na ravnom i što ga opominje da ne dodaje gas.

- E, pogledaj me jednom - doziva muškarac mališana dok pridržava povremeno volan, što ukazuje na njegov nepromišljeni čin.

Dečak se u jednom trenutku okreće ka njemu a otac ga pohvali rečima "Jesi legenda".

Foto: sxc.hu/Nota Foto: sxc.hu/Nota

- Saš' voziti kamion stalno. Ja neću ni da vozim. Kad si Bosanac, voliš kamion - rekao je muškarac koji živi u Vojvodini, ali se pretpostavlja da je poreklom iz Bosne.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbedost u saobraćaju kaže da veruje da namera oca nije bila loša, ali i da očekuje da nadležni reaguju.

- Verujem da iza ovoga ne stoji za namera oca, ali nadležni organi moraju da reaguju, pre svega Centar za socijalni rad, a zatim i javno tužilaštvo i policija. Prema Porodičnom zakonu, postupak oca se naziva "navikavanje deteta na rđave sklonosti" i može da bude osnov za delimično ili potpuno lišenje roditeljskog staranja. Šta da je u trenutku dok je dečak vozio kamion u susret naišlo vozilo u kojem su bila deca - rekao je Okanović iz Komiteta za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bagzi

    14. januar 2015 | 08:22

    buržujska deca koju u jednu osnovnu školu u BG-u dovoze vozači redovno sedaju za volan i divljaju besnim limuzinama...nisam čuo da je neko lišen roditeljstva

  • dusan

    14. januar 2015 | 07:35

    Gospodine Okanoviću ostavite se komentarisanja Krivičnog i Porodičnog zakona i ostanite na temi saobraćaja. Kakva je to "loša navika". Znači li to da su svi vozači stekli tu "lošu naviku". Drugo je što se ja ne slažem sa postupkom ovog oca , ali ovde nije u pitanju nikakva loša navika i ne može se njegov postupak svesti pod to.

  • Vladimir

    14. januar 2015 | 07:32

    ako na putu uvek,retko kada prolaze prevozna sredstva ..automobili..kamioni..i da je covek video da nema nikog..pa sta i ako mu je dao..ovo je dosta dobro uradio i podrzavam ga..on uci sina za buducnost... mozda ce i taj mali da bude kamiondzija..a vi hocete da ga uzmete,sram vas bilo..prijatelju ko si da si..ako treba pomoc dacu zivot da sacuvas tvog sina.. tako treba raditi sa decom a ne da sede i bulje na kompijuterima..kao sto sam ja radio..moj brat je vozio kao mali traktor po njivi i letnjim putevima u ataru..naravno uvek je neko bio pored njega.kao i ovde...ja sam gledao tj pratio sport..a sada ja ucim da vozim traktor a vec bi trebalo da sam otac.. drugo kola nemam pojma da vozim i ne pokusavam..a sto..sto sam bio idiot i nisam slusao starije koji su dobro mislili za mene a meni je bilo u glavi samo sportska desavanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA