ZBOGOM, MERKEL: Jevrejske novine uklonile sve žene političarke sa slika Marša solidarnosti u Parizu (FOTO) (VIDEO)

Angeli Merkel i drugim liderkama nije mesto na naslovnoj strani jevrejskog lista jer oni ne žele predstavljanje žena u medijima. U Izraelu je potpuno normalno da slike žena ne budu prisutne u medijima i reklamama, kao i to da im je zabranjeno kandidovanje za izraelski parlament - Kneset

  • 7

Kontroverzne jevrejske novine uklonile su nemačku kancelarku Angelu Merkel, gradonačelnicu Pariza Anu Hidalgo i dansku premijerku Hele Torning-Šmit sa slika Marša solidarnosti u Parizu 11. januara.

Kako se veruje, one su odstranjene sa slika kako ne bi došlo do uvrede pravoslavnih jevrejskih čitalaca.

Pomenute žene su bile među 40 svetskih lidera koji su doputovali u Pariz kako bi ukazali počast žrtvama "Šarli Ebdoa".

Reprint: The Announcer Reprint: The Announcer

Francuske novine su oštro iskritikovale ovakav postupak jevrejskih novina. Ovo nije prvi put da jedna pravoslavna novina uklanja žene sa slika. Tadašnji državni sekretar SAD-a, Hilari Klinton, je 2001. godine bila uklonjena, a imena ženskih članova izraelskog parlamenta do dana današnjeg nigde nisu javno objavljena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Navodno, Angeli Merkel i drugim liderkama nije mesto na naslovnoj strani jer Jevreji ne žele predstavljanje žena u medijima. U Izraelu je potpuno normalno da slike žena ne budu prisutne u medijima i reklamama, kao i to da im je zabranjeno kandidovanje za izraelski parlament - Kneset.

Pogledajte kako su visoki zvaničnici odali počast žrtvama u Parizu:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA