HEROJ KOJI JE SPASAO ŽENU KOJU JE MUŽ ZAPALIO: Gorela je, koža mi se lepila za ruke!

Da sam došao minut kasnije, izgorela bi. Izvadio sam joj jezik i stavio je da leži na stomaku da se ne bi ugušila, priča heroj iz Batajnice Milan Dobrić (35), koji je preksinoć spasao Svjetlanu Urošević (45), koju je zapalio bivši muž Radan Urošević (51)

  • 2

Milan Dobrić (35) iz Batajnice preksinoć je spasao Svjetlanu Urošević (45), koju je bivši muž Radan Urošević (51) pokušao da ubije tako što ju je polio razređivačem, a onda zapalio.

 

- Da sam došao minut kasnije, izgorela bi. Izvadio sam joj jezik i stavio je da leži na stomaku da se ne bi ugušila - priča heroj iz Batajnice Milan Dobrić (35) za "Blic".

 

Svjetlana ima opekotine na 50 odsto kože i nalazi se Klinici za plastičnu hirurgiju gde se lekari bore za njen život. Policija je uhapsila Radana u njegovom stanu i on je, saznajemo, priznao zločin.

 

Stanari zgrade u Ulici svetog Serafina Sarovskog 3 u Batajnici i juče su bili u šoku zbog zverskog napada u komšiluku.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Sve se dogodilo oko ponoći. Čuo sam tri jaka udarca i izašao u hodnik da vidim šta se događa. Kada sam sišao na drugi sprat, video sam u hodniku ženu kojoj su gorela leđa, potiljak i grudi. Vikala je: „Gorim, gorim”. Odmah sam otrčao do svog stana na četvrtom spratu i sipao vodu u lavor. Toliko sam žurio, da sam pao pred ženom, ali srećom nisam prosuo vodu iz lavora. Prizor je bio jeziv - priča Milan.

 

Dobrić ističe da mu je bilo potrebno još vode da bi ugasio nesrećnu ženu buktinju.

 

- Kada sam je polio prvi put, dotakao sam je, a vatra mi se bukvalno lepila za ruke. Miris je bio specifičan. Udarao sam komšijama po vratima da mi daju vode da se ne bih opet peo u stan. Jedan je otvorio vrata i dao mi njegov lavor s vodom. Polio sam je i drugi put. Žena je bila sve vreme svesna, pokušala je nešto i da mi kaže. Molim boga samo da preživi - ističe Milan, i dodaje da se Svjetlana doselila u zgradu pre tri meseca i da je nije poznavao. On navodi i da kada je pokušao da dotakne Svjetlanu, njena koža mu se lepila po rukama.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Kako kaže Dobrić, dim je bio ogroman.

 

- Prst pred okom nisam video. Komšija je zvao vatrogasce i Hitnu pomoć. Počeo sam da se gušim u hodniku. Na sreću, ubrzo su stigli vatrogasci. Deset minuta sam iskašljavao crnilo. Toliko sam bio pod adrenalinom da bih golim rukama zadavio zlikovca da sam ga zatekao - naglašava Milan.

 

Kako bi uklonili dim, vatrogasci su morali da razbiju stakla u zgradi. Svjetlana je bila sama u stanu, Radan joj je provalio ulazna vrata, polio ju je razređivačem, zapalio i pobegao.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko bitan

    19. januar 2015 | 19:52

    Dok nam zakon ne bude takav da se za ovakva dela dobija minimum po 40 godina ništa od našeg pravosuđa i države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA