Novosađani više ne piju običnu već svetu vodu, a evo i zašto! (FOTO)

JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Novog Sada obeležilo je Bogojavljenje, a tom prilikom sveštenik je osveštao vodu iz gradskog Vodovoda

  • 11

Građani Novog Sada od juče više ne piju običnu česmovaču jer je voda iz gradskog Vodovoda sad i zvanično osveštana. Naime, JKP "Vodovod i kanalizacija" obeležilo je juče Bogojavljenje, pred današnju slavu preduzeća, a tom prilikom sveštenik je osveštao vodu iz gradskog Vodovoda.

Prema rečima sagovornika 021.rs iz ovog javnog preduzeća, posle osveštavanja vode iz gradskog vodovoda u buradima ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića, u besedi je istaknuto da je na taj način, simbolično, blagoslov prenesen i na vodu koja se distribuira Novosađanima preko sistema vodosnabdevanja.

Kako 021 saznaje, slava firme, Sveti Jovan, koja je bila ukinuta za vreme bivšeg direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Branka Bjelajca, ponovo je uspostavljena na inicijativu savetnika direktora u ovom preduzeću i predsednika Pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana, koji je ovogodišnji kum slave.

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Na proslavi i osveštenju vode iz gradskog vodovoda bilo je dvadesetak zvanica u protokolarnom delu proslave, a u kabinetu direktora, u Masarikovoj 17, služio se roštilj, pecivo i piće. Naš sagovornik dodaje da je zakuska bila skromna.

Istovremeno, za radnike u direkciji organizovano je posluženje u sali za sastanke.

Na jučerašnjoj proslavi bilo je i nekoliko funkcionera iz novosadske vlasti, uglavnom iz koalicije "Svi za Novi Sad"(3D i SPO), a primetan je bio izostanak članova vladajuće SNS.

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Jučerašnje okupljanje ujedno je bilo i proslava ubedljive pobede Bokana na nedeljnim izborima sa Mesnu zajednicu u Ledincima.

(Telegraf.rs / 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA